Wstaw rysunek w programie Word

Witaj społeczność.

Muszę napisać kilka procedur dla mojej firmy (pisząc na starym dobrym słowie)

Jednak gdy chcę wstawić rysunek za pomocą polecenia wstaw /obiekt/ z pliku, program Word zwraca komunikat o błędzie, że aplikacja jest zajęta, i zapętla się bez względu na odpowiedź.

Ktoś ma jakiś trop???

Z góry dziękuję

Szczęśliwy tata

sans_titre.png

Witam

Opcjonalnie możesz zrobić zrzuty ekranu, aby wstawić je w programie Word.

1 polubienie

Jaki typ pliku wstawiasz do programu Word? jpg, bmp, tiff...

Cześć @happydad

1° Zapisz swój plan na obrazie

3 metody wstawiania obrazów

Istnieją 3 sposoby wstawiania obrazów w programie Word. Oto one:

Zastosuj logikę DTP

Za pomocą opcji Wstaw/Obraz/Biblioteka wybierz obraz, który Ci odpowiada i zweryfikuj. Obraz pojawi się wtedy na Twojej stronie. Mając uchwyty wokół niego, zmień wymiary. Za pomocą myszy możesz go przesuwać jak w prawdziwym oprogramowaniu do DTP (Desktop Publishing). Aby umożliwić dokładniejszą zmianę położenia i zawijania tego obrazu, kliknij go i włącz Format / Obraz.

Przyjęcie logiki struktury

W oknie Wstaw/Obraz/Z pliku wybierz plik obrazu. Jeśli wyłączysz opcję Rozgrupuj tekst, obraz będzie pasował do akapitu, w którym znajdował się kursor myszy. Ustaw interlinię tego akapitu na Prosta, w przeciwnym razie obraz może zostać obcięty. Obraz jest następnie wpisywany w linearność tekstu. Położenie akapitu (wyśrodkowany, wyrównany do prawej lub wyrównany do lewej) określa położenie obrazu. Jeśli opatrunek nie jest konieczny, preferuj tę metodę. Aby przenieść obraz z ramki do akapitu, wyłącz opcję Odłącz od tekstu w oknie dialogowym Format / Obraz / Położenie.

Zastosuj logikę schowka

Jeśli w innym oprogramowaniu skopiowałeś obraz i jeśli w Wordzie włączysz Edytuj/Wklej, obraz zawarty w schowku zostanie wstawiony do bieżącego akapitu. Zmień charakterystykę obrazu za pomocą opcji Format / Obiekt... (wklejone obrazy są obiektami).

mając nadzieję, że odpowiedziałem na pytanie

@+ ;-)

5 polubień

Witam

Aby umieścić rysunek w programie Word, drukuję plan za pomocą pdfcreator, ale nie w formacie pdf, w obrazie jpg.

Pozostaje tylko wstawić obraz do Worda.

W ten sposób w prosty sposób uzyskuję najlepszą jakość.

S.B

4 polubienia

Drukuję również w formacie PDF, a następnie robię zrzut ekranu mojego pliku PDF: w ten sposób uzyskujesz najlepszą jakość obrazu!

Klasa A+

1 polubienie

Wkładam SLDDRW bezpośrednio. Działało to idealnie przy 4 strzałach, ale w 5 minucie to była katastrofa....

Dzięki tej metodzie nie miałem prawie żadnej utraty jakości, wyszło idealnie po wydrukowaniu.

Którą opcję wybrałeś w programie Word? (patrz zdjęcie)

screenshot331.jpg

Nic z tych rzeczy.

Wstawiłem => object => z pliku.

Zobacz załączony zrzut ekranu.

sans_titre.png

Czy jesteś pewien, że zrobiłeś to samo dla pierwszych 4? Właśnie przeprowadziłem test planu krążka i mam ten sam komunikat o błędzie co Ty!

Czy te 5 rysunków bardzo się od siebie różni? Rozmiar 3D, wersja SW,... ?

Tak, postępowałem zgodnie z tą samą procedurą dla wszystkich z nich, wszystkie są z tej samej wersji, plik powodujący moje problemy to plik, który wstawiłem kilka dni temu pomyślnie, a dziś usunąłem go, aby ponownie wstawić go w inne miejsce i nic nie ma...

Która wersja oprogramowania i Worda?

@flegendre miał problem z OLE kilka dni temu: http://www.lynkoa.com/forum/3d/logo-dans-cartouche-suite-export-dwg?page=1

Czy możesz przeprowadzić test na pracy kolegi?

Właśnie testowałem na stacji roboczej kolegi = ten sam komunikat o błędzie >

To samo z jednym z 4 innych rysunków na stacji roboczej Twojego kolegi?

Cze wszystkim

W wyjaśnieniach gt22 niczego nie brakuje lub prawie nic, niemniej jednak chciałbym dodać kilka pytań, które mogą być głupie, ale konieczne zwłaszcza jeśli zadanie jest długie, a czas ograniczony.

1° Czy plan musi być w odpowiedniej skali, aby można było zmierzyć wymiary, czy ...?

2° Czy importowanie do dokumentu Word powinno pozostać w związku z D.A.O., czy nie?

3° Eksport MEP (Rysunek) z Worda do dokumentu Word czy Import  z oprogramowania do dokumentu Word?

4° W jaki sposób należy przesyłać i wysyłać dane komputerowe (tylko dane Word) lub

Słowo + oprogramowanie )?

5° Czy 3DVIA Composer nie byłby odpowiednim narzędziem do tego zadania?

Jeśli decyzja nie jest taka, aby zrywać połączenie między MEP dokumentu Word a układem SW (tak jak robi to 3DVIA Composer),  to zacznę od zamknięcia MEP w SW, a następnie zintegruję Worda z dokumentem za pomocą insert /object/ z pliku (do uważnego przestudiowania). Alternatywnie, aby to sprawdzić, import MEP z oprogramowania do Worda.

Z tego powodu moje doświadczenie mówi mi , że to nie jest wygrana. Na przykład arkusz kalkulacyjny znajduje się w dokumencie programu Word, ten dokument jest otwierany przez program Word jest wyświetlany na ekranie. jeśli link ( OLE ) nie jest uszkodzony, arkusz kalkulacyjny otwiera się po dwukrotnym kliknięciu go i pojawiają się funkcje Excela. Magia! Następnie możesz dowolnie modyfikować arkusz kalkulacyjny i jego wykresy. Po zakończeniu kliknięcie tekstu programu Word w celu zamknięcia programu Excel spowoduje powrót do programu Word. Imponujący!! Cóż, na razie nie ma nic do powiedzenia. Teraz czasami mamy na przykład trudności z pokazaniem większej liczby komórek, w takim przypadku musimy przyjąć inną strategię (utwórz arkusz w programie Word zamiast importować istniejący arkusz do programu Word [zaczyna to wyglądać jak hack]). Przejdźmy do drukowania. Grafika, która pojawia się dużymi literami na ekranie, jest bardzo mała na wydrukowanym arkuszu. Po co? Zagadka? Wniosek> Print screen > Paint > Word (zwróć uwagę na jakość obrazu, na druk, a zwłaszcza na rozmiar pliku). Cóż, teraz Paint w programie Word nie działa tak źle. Wszystko, co pozostaje, to ubieranie kształtu (rysunek, ramka, linia) w programie Word, a tam strategia to "Wyrównane z tekstem"! Dla "laików" i nic więcej, to wyrywanie włosów z głowy podczas modyfikowania tekstu!

Pozdrowienia

MC

1 polubienie

Ta sama wiadomość

@gt22,

Nie bardzo widzę logikę DTP.

Moim słowem, z wstawianiem obrazu, od razu jestem w eksploracji, aby wybrać plik i mój obraz w logice akapitu.

Następnie wykonuję Image Tool / Format / Behind the Text (ikona z psem).

Przydatna wskazówka, szczególnie w przypadku dokumentów fotograficznych:

Rozmiar dokumentu zwiększa się szybko, gdy masz dużo zdjęć, które często są zbyt duże w stosunku do użyteczności w dokumencie.

Po prostu wybierz zdjęcie i przejdź do Formatuj obraz.

I przejdź do ikony (po lewej stronie) Kompresuj obrazy.

Kompresuje wszystkie zdjęcia i usuwa obszary przycinania.

http://www.mediaforma.com/word-2013-compresser-les-images-dun-document/

S.B

Mój własny utwór to...

Wstawianie obiektu z innej aplikacji do programu Word spowoduje utworzenie dokumentu, który jest bardzo kłopotliwy w zarządzaniu

Najprostszym sposobem jest wstawienie obrazu mapy, który został zapisany za pomocą opcji Print Capture.

jakość obrazu można regulować za pomocą opcji DPI (punkty na cal)

powyżej 300 obraz jest wystarczająco dobry, aby wyświetlić go w prezentacji

Dokument końcowy pozostanie łatwy w użyciu i niezależny od dokumentów programowych

3 polubienia

@jfaradon.

Wbrew temu, co myślałem, wstawianie obiektów bezpośrednio w programie Word pozostawia lekki plik (mój plik stał w miejscu na 1 MB)

1 polubienie

Tak, ale otwierając plik, musi otworzyć wszystko, aby śledzić aktualizacje...

W tym miejscu chcę powiedzieć, że jest ciężki.

Ale rzeczywiście myślałem, że plik "spuchnie jeszcze bardziej"

2 polubienia