Instalacja SolidWorks 2013

Cze wszystkim

Mam problem z instalacją SolidWorks, nie mam dostępu do "instalacji indywidualnej" możliwy jest tylko obraz administracyjny.

pomoc mówi, że SW nie powinno być już zainstalowane, ale tak nie jest.

jeśli ktoś ma pomysł...

Z góry dziękuję

Jesteś pracownikiem Solidworks na nowym stanowisku?

Czy masz odpowiedni plik? Moim zdaniem przesłałeś obraz administracyjny?

Skąd pochodzi Twój plik instalacyjny?

1 polubienie

Witam

Wydaje mi się, że jedyny raz, kiedy spotkałem się z tym problemem, to sytuacja, gdy instalacja nie była kompatybilna z komputerem, na przykład: gdy instalacja dotyczy systemu 64-bitowego, a komputer, o którym mowa, był 32-bitowy.

Czy możliwe jest uruchomienie instalacji na innym komputerze, który nie jest (32-bitowy/64-bitowy) do sprawdzenia?

2 polubienia

Dla Twojej informacji, SolidWorks 2015 nie istnieje w wersji 32Bits.

Jak to niesławne .PL, jeśli zainstalujesz wersję 64 z systemu operacyjnego 32 lub odwrotnie, będziesz mieć tylko opcję "Obraz administracyjny"

2 polubienia

To nie rok 2015, ale 2013, więc logicznie rzecz biorąc, nie ma się czym martwić.

Musiałeś kliknąć niewłaściwe pole.

Informuj nas na bieżąco! ;)

1 polubienie

Zła płyta DVD, musisz wziąć drugą lub pobrać odpowiednią wersję 32/64, którą sprawdzasz w ikonie systemowej panelu sterowania

1 polubienie

Dokładnie Bart, zły odczyt z mojej strony, nie wiem dlaczego gdzieś zobaczyłem 5... Jednak problem z wersją systemu operacyjnego pozostaje aktualny.

32-bitowe źródło na 64-bitowym systemie operacyjnym => Tylko instalacja administracyjna, to samo w drugą stronę...

Muszę przyznać, że instalowanie SolidWorks 32 na 64 jest trochę absurdalne, nawet jeśli może działać, stąd blokada...

Czy to się zdarza ;)

Wydaje mi się jednak, że wersję 2013 32 i 64 można pobrać za darmo na portalu Solidworks.

2 polubienia

Dobry wieczór

Dziękuję za odpowiedzi, mój pb jest w wersji 32, wersja 64 nawet się nie uruchamia, co jest logiczne, ponieważ używam 32-bitowego systemu Windows 7.

Obecnie mam oprogramowanie SW 2010, które działa idealnie.

Witam

Czy istnieje możliwość przetestowania instalacji na innej stacji roboczej?

W przeciwnym razie należy ponownie pobrać pliki ze strony internetowej SolidWorks lub uruchomić instalację z płyty DVD, a następnie przeprowadzić aktualizacje.