Instalacja Solidworks 2019

Witam

Wykonałem aktualizację z solidworks 2018 SP5 do 2019 SP2, kiedy próbuję ją otworzyć, wyświetla mi się ten komunikat.

Aktualizacja do wersji 2019 SolidNetWork License Manager została przeprowadzona na naszym serwerze.

Ktoś ma pomysł?

Dziękuję

capture.png

Licencja musi zaczynać się od 9010, licencji serwerowej. Musisz więc zaktualizować serwer licencji solidworks w 2019 roku na maszynie, która służy jako serwer. Można go znaleźć na 1 stronie instalacji, pod nagłówkiem Serwer ;-)

1 polubienie

Został zaktualizowany do wersji 2019, co uważam za dziwne

Masz dwie licencje menedżera,  "klient" i  "serwer".

Musisz zaktualizować oba, a najlepiej "serwer" przed klientem".  Musiałem już usunąć klienta, ponieważ "serwer" odmówił instalacji.

A na serwerze musisz aktywować licencje w (administracja serwerem/Opcje zaawansowane/ włączone)

Chtof

Po sprawdzeniu menedżer licencji na serwerze jest w wersji 2019, licencje są aktywowane, menedżer "klienta" jest aktualny, zainstalowany po serwerowym, reinstalacja solidworks przerobiona z tyłu i nadal mam komunikat

Witam.

Osobiście zainstalowałem dziś rano wersję 2019. Posiadam serwer licencyjny.
Zainstalowałem aktualizację serwera licencji na serwerze.
Następnie zainstalowałem stacje. I tam, mały problem, ten sam komunikat o niezgodności wersji.
Wróciłem do serwera, zatrzymałem serwer licencji, zatrzymałem usługi związane z serwerem licencji. Na koniec zrestartowałem wszystko.

Znowu wszystko działa poprawnie.

Myślę, że również w Twoim przypadku musimy ponownie uruchomić usługi, aby były dobrze rozpoznawane.
Jerome

Dziękuję bardzo Todesco, rzeczywiście ponowne uruchomienie usług rozwiązało problem