Instalacja SW2014 nie powiodła się... Jakie rozwiązania?

Witam

W 2014 roku kupiliśmy od Was 2 licencje SW pro.

Ponieważ właśnie zmieniłem komputer, obecnie instaluję na nim SW2014 SP2.0 i oto moje problemy

1. Podczas uruchamiania i po sprawdzeniu klucza instalator prosi mnie o przejście bezpośrednio do SW2015 SP4 w celu poprawienia błędu stabilności do sprawdzenia
  2. Podaję adres serwera licencji do naszej licencji, która jest już nieważna, kiedy powinniśmy być w stanie wykonać aktualizację. Dla Twojej informacji, mam kolegę z SW 2015 SP2, który również nie może przełączyć się na SP4, podczas gdy inny kolega zrobił aktualizację przed datą wygaśnięcia konserwacji " t0+1year ".
  3. Anuluję instalację i uruchamiam ją  ponownie, aby – co najmniej – pozostać w 2014 roku w Poinformowano mnie, że nie można zainstalować oprogramowania w systemie Windows Vista, podczas gdy jestem w W7 na najnowszym komputerze (mniej niż 1 miesiąc)

Wygląda na to, że skoro minęła data aktualizacji, nie można już instalować tych aktualizacji... mimo że konserwacja jest dołączona do oryginalnego oprogramowania.

Jakie są rozwiązania

• aby SW wziął mój komputer za to, co to jest, tj. komputer z win7 ?
  • zainstalować SW2015 SP4 na moim komputerze i komputerach moich kolegów ?

Dziękuję

<°)))<<

Witam

Plik do przełączenia na SP5 (od SP0 myślę, że to zadziała) tutaj:

https://mega.nz/#!A08DkSoD

Edycja: uzupełnienie:

Przepraszam, że nie przetestowałem linku, kluczem jest:

!7MNXfU1lbXGlHZ9hyeCHHTMjEljhnpEpG2OAmg-6T8k

Pobrałem go bezpośrednio ze strony SolidWorks, więc nie martw się, jestem na tym forum od 2 lat, to nie wirus ;-)

Ale wykonanie skanowania antywirusowego przed jego uruchomieniem nic nie kosztuje, jak za każdym razem, gdy pobierasz coś z Internetu! Kliknięcie prawym przyciskiem myszy zajmuje 2 minuty.

1 polubienie

Dobry wieczór i dziękuję PL.

W przypadku, gdy posiadam klucz deszyfrujący do pobrania pliku ;-), czy mam prawa do korzystania z tej aktualizacji ?

Klasa A+

.<°)))<<

Robię postępy w debugowaniu problemu!

Nasza konserwacja zatrzymała się na wersji SW2015 SP2.1 (+ lub - w lutym), więc logiczne jest, że SP4 2015 nie instaluje się, a  szkoda, że program oferuje mi SP4, którego nie można uruchomić z naszymi obecnymi umowami...

Pozostaje mój pb Visty, podczas gdy jestem pod W7... Skontaktowałem się z pomocą techniczną, czekam na wynik.

Pozdrowienia

<°)))<<

Można zainstalować aktualizację poza konserwacją, jeśli nie ma potrzeby pobierania, ale pojawi się komunikat z solidworks, który mówi, że nie jest to właściwe, ale nie zapobiega temu.

Mam ten sam problem z moim sw 2014 SP4, nie mam kompletnej płyty, nie mogę jej ponownie zainstalować, z drugiej strony mój dvd SP3 nie ma problemów

Witaj Gérald,

Rzeczywiście, właśnie dostałem informacje w // za pośrednictwem wsparcia

Mamy prawa do zainstalowania SPxx w wersji z bieżącego roku, ale ponieważ umowa serwisowa wygasła w kwietniu, nie mogę już pobrać tych najnowszych aktualizacji za pośrednictwem strony oprogramowania

Trochę schizo sytuacja... I zmusza Cię do szukania wersji w sieci, bez gwarancji autentyczności.

W przypadku mojego pb vista, komputer przełączył się w tryb "zgodności z Vista", dlaczego? Nie da się powiedzieć!

Krótko mówiąc, pbs respolus

Dziękuję za odpowiedzi

Klasa A+

<°)))<<

1 polubienie

Przepraszam, że nie przetestowałem linku, kluczem jest:

!7MNXfU1lbXGlHZ9hyeCHHTMjEljhnpEpG2OAmg-6T8k

Pobrałem go bezpośrednio ze strony SolidWorks, więc nie martw się, jestem na tym forum od 2 lat, to nie wirus ;-)

Ale wykonanie skanowania antywirusowego przed jego uruchomieniem nic nie kosztuje, jak za każdym razem, gdy pobierasz coś z Internetu! Kliknięcie prawym przyciskiem myszy zajmuje 2 minuty.

@PL, czy jest to prosta poprawka, która nie wymaga pobierania?

Ponieważ jest to duży problem, gdy masz więcej konserwacji, nie możesz nawet ponownie zainstalować własnej wersji, jeśli nie stworzyłeś obrazu....

@Gerald : oto dokładna manipulacja, którą zrobiłem:

1. 1. Wszedłem na stronę www.solidworks.com
  2. 2. Zalogowałem się
  3. 3. Wybrałem wersję z 2014 roku
  4. 4. Kliknąłem SolidWorks SP5 dla Windows 7/8 64-bit
  5. 5. Akceptuję umowę
  6. 6. Wybrałem na dole: Jeśli pobieranie z podręcznika Installation Manager Assisted Manual nie powiedzie się, możesz pojedynczo pobrać, rozpakować i zainstalować wszystkie pliki
  7. 7. Powiedziałem, że zaczynam od SolidWorks SP0
  8. 8. A tutaj wybrałem tylko pierwszy plik z listy jako załącznik, więc może to być problem dla wszystkich zainstalowanych dodatków rzeczywiście...

solidworks_download.jpg