Zainstaluj SW2016 Błąd wewnętrzny: LauchConditions

Dobry wieczór wszystkim,

Mam zainstalowane oprogramowanie 2019 i 2021 na moim komputerze.

Jutro zaczynam z nowym klientem, który jest pod SW2016.

Niestety nie mogę zainstalować SW2016, oznacza to dla mnie błąd wewnętrzny: LauchConditions

Przestrzegałem procedury Visiativ dotyczącej instalacji.

Czy muszę odinstalować SW2019 i 2021, aby móc zainstalować 2016?

A może masz inny powód?

Dziękuję za opinię, mam kłopoty :/

Witam

Powinieneś skontaktować się ze sprzedawcą, ale wydaje mi się, że nie można już pobrać wersji niższych niż 2017.

Zwróć także uwagę na kompatybilność wersji Windows z 2016 (https://files.solidworks.com/Supportfiles/Release_Notes/2016/French/relnotes.htm)

Na twoje pytanie [Czy muszę odinstalować SW2019 i 2021, aby móc zainstalować 2016?] Odpowiedź brzmi: nie, nie odinstalowuj ich. Z drugiej strony postępuj zgodnie z radami montażowymi naszego kolegi @stefbeno, aby różne wersje nie nadepnęły sobie na odcisk.

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź.

Mam możliwość pobrania starych wersji, mogę cofnąć się do 2011 roku.

Dzięki za link, ale nie mogę znaleźć żadnego powodu, dla którego instalacja miałaby nie działać!

Zamierzam zapytać mojego dealera, nawet jeśli nie jestem w trakcie konserwacji, obawiam się, że nie będę miał odpowiedzi...

Mogą wystąpić problemy z wersjami Visual C++ dostarczanymi z oprogramowaniem (zwłaszcza z wersją 2021)

1 polubienie

Witam

Jeśli mój post może być wykorzystany przez kogoś innego.

Wtedy nie jest możliwe zainstalowanie więcej niż 2 wersji w tym samym czasie, nie jest to zalecane.

Ponadto podczas starszej instalacji należy odinstalować wszystkie wersje, aby ponownie zainstalować je od najstarszej do najnowszej.

Aby uniknąć problemów ze sterownikiem Visual C++. Dziękuję Stefbeno za radę.

Ostatni punkt, starsze wersje mają problemy z działaniem na bardzo najnowszych komputerach. Mam stację roboczą Lenovo z RTX3000 i SW 2016 wyraźnie nie nadaje się do użytku.

Pozwolę Ci się zamknąć :)