Tworzę katalog na module EDYTOR KATALOGÓW Catia V5 R18.
Chcę zintegrować katalog zawierający CATPART/CATPRODUCT z moim katalogiem.
Znalazłem polecenie w EDYTORZE KATALOGÓW o nazwie "utwórz/zmodyfikuj katalog" (patrz załącznik). Wybieram mój katalog itp..., rozpoczynam tworzenie, pokazuje mi komunikat, że katalog został rzeczywiście utworzony, jednak nie mogę znaleźć żadnych danych w otwartym katalogu. Nie wiem, skąd przeniósł te dane.
Witam: ten sam wynik, ale mam tylko MD2, więc mogę tworzyć tylko "Standardowe" ikony katalogów 2 niebieskie książki. A w poleceniu "utwórz/zmodyfikuj katalog" prosi o wybranie warsztatu (rury, rury; itp.nie ma "standardu". Zawsze kojarzyłem każdy plik ręcznie, ale na pewno bardzo wygodnie byłoby po prostu zaktualizować.
Dyskusja do naśladowania, jeśli ktoś zna odpowiedź.
To nie plik .cvs pozwala zdefiniować CATPart do wstawienia, a makra wskazują katalog, prawda?
więc możemy normalnie zintegrować udziały w katalogu
Mój plik .csv:
ROZDZIAŁPrękaRozdział pierwszy Słowa kluczowe; Nazwa Typy; Rzemień Podrozdział 1; Podrozdział1 Podrozdział 2; Podrozdział 2 KONIEC
ROZDZIAŁ; Podrozdział 2 Słowa kluczowe; My_string; My_double; My_integer; My_boolean; My_Length; My_Length2 Typy; Rzemień; Prawdziwy; Liczba całkowita; Boolowski; DŁUGOŚĆ; M KONIEC
ROZDZIAŁ KOŃCOWY; Podrozdział 3 Słowa kluczowe; My_string; My_double; My_integer; My_boolean; My_Length; My_Length2 Typy; Rzemień; Prawdziwy; Liczba całkowita; Boolowski; DŁUGOŚĆ; M ; goupille_iso_8735_8x28; 0; 0;; 1.1; goupille_iso_8735_8x28. KOT KONIEC
ROZDZIAŁ; Podrozdział1 Słowa kluczowe; Nazwa Typy; Rzemień Podrozdział 3; Podrozdział 3 KONIEC
Moje makra (które nie działają: tworzy tylko katalog bez wypełniania go rozdziałami, podrozdziałami i częściami):
language="Skrypt VB"
Sub CATMain()
InputFile =" Moja ścieżka\BatchCatalog.csv"
(Określa ścieżkę bezwzględną pliku wejściowego CSV lub pliku tekstowego)
OutputFile ="mojaścieżka\Catalog_Result.catalog"
(Określa ścieżkę bezwzględną pliku wejściowego CSV lub pliku tekstowego)
'Dim Catalog As Document (moje makra wyświetlają mi komunikat o błędzie, gdy deklaruję tę zmienną, więc wyłączam ją za pomocą ' )