Witam ponownie, tym razem chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest odzyskanie danych, a w szczególności tekstu z rodziny części, w celu zintegrowania go z rysunkiem. Pozwólcie, że wyjaśnię, posiadam zbiornik zaprojektowany w 3D, który mogę modyfikować na życzenie klienta dzięki rodzinie części, która służy również jako interfejs dostosowywania i niektóre dane zawarte w tej rodzinie części, w szczególności wykończenia sprzedawanego produktu (kolor, lakierowanie itp.) muszą być umieszczone na rysunku, za który odpowiada klient. W związku z tym konieczne byłoby, aby w przypadku modyfikacji folderu Excel, aktualizacja została również wykonana na mep. Udało mi się to zrobić za pomocą liczb, ale nie za pomocą tekstu
Witam
W załączeniu szkic samouczka, który chciałem zrobić na potrzeby wyzwania. Ale to jest dokładnie twoje pytanie
Konfigurowanie szkicu tekstowego według rodziny pièces.docx (3.0 MB)
A więc wszystko, co musisz zrobić, to przypomnieć sobie o nieruchomości powiązanej z Twoim MEP
@coin37coin
To jest dokładnie to, czego potrzebowałem, dzięki szczegółowi, że moja rodzina części jest zarządzana przez plik excel i że trzeba użyć " linków " aby wartości zostały rozpoznane przez SW i nie wiem, jak to napisać
Dla większej precyzji mogę wybrać materiał, z którego wykonane są moje prace, korzystając z listy rozwijanej (patrz załącznik 1)
i chciałbym, aby ten wybór znalazł odzwierciedlenie w obrazie znajdującym się na moim rysunku (patrz załącznik nr 2)
Wiedząc, że dla wymiarów są one wprowadzane do Excela połączone ze zmiennymi globalnymi, które z kolei są powiązane z właściwościami, które pobieram w moim MEP
Witam.
Tabelę rodziny części w programie Excel można połączyć w urządzeniu MEP:
https://help.solidworks.com/2022/french/SolidWorks/sldworks/c_Design_Tables_in_Drawings.htm?verRedirect=1
Pozdrowienia
Witam
Jak powiedziałem w poprzednim temacie, nie mogę użyć samej rodziny części, muszę użyć linków między tymi plikami, aby tekst obecny w moim pliku Excela mógł być używany w MEP, ale nie udało mi się sprawić, by tekst podróżował w taki sam sposób, jak w przypadku liczb