Wciąż w mojej ponownej nauce Creo. Czy możliwe jest otwarcie elementu, wejście do zespołu i włączenie już otwartego elementu? A może koniecznie powinieneś pójść i pobrać go z folderu przechowywania?
Witam
Jeśli pokój jest otwarty, musisz przejść do "pliku": W sesji
S.B
Dziękuję za answers@s.b
Z drugiej strony, kiedy robię to, co mi każesz, nie mam otwartych pokoi.
Jeśli na przykład otworzę zespół + część, którą chcę w nim złożyć. Klikając "w sesji", mam wszystkie części zespołu, które również się tam pojawiają. Muszę więc jeszcze poszukać części do złożenia.
Chyba, że pominąłem jakąś opcję?
Nie, zgadza się, "w sesji" odpowiada wszystkim częściom i złożeniom otwartym lub załadowanym w sesji. Tak więc po otwarciu zespołu części, które się w nim znajdują, zostały załadowane w momencie otwarcia.
Tak, masz wszystko, co zostało otwarte.
Jeśli masz zbyt wiele elementów, aby się w nich odnaleźć, możesz w polu "Nazwa pliku" na dole wpisać fragment nazwy pliku.
np.: *uzda*
Zobaczysz, że pojawią się kawałki ze słowem uzda.
S.B
Cóż, tak naprawdę nie znalazłem właściwego rozwiązania. Ale rozwiązanie @S.B. jest temu najbliższe (tak, zajęło mi trochę czasu, aby przetestować wszystko ^^)
Krótko mówiąc, wszystko , co pozostaje do zrobienia, to czekać na Creo 3 i mieć nadzieję, że będzie on częścią ulepszeń!
Witam
Jestem na Creo 3 i nie ma opcji, której szukasz.
Nie ma różnicy między Sesją Otwartą a Sesyjną.
Masz również obszar "Szukaj" w prawym górnym rogu, który jest bardziej interaktywny i nie ma potrzeby umieszczania gwiazdki.
W przeciwnym razie, jakie to uczucie w końcu przejść na prawdziwe oprogramowanie CAD? ;)
S.B
O nie, moje nadzieje zniknęły.
Tak, widziałem pole wyszukiwania. Jest to rzeczywiście dość praktyczne
To doprowadza mnie do szału!!
O ile podoba mi się Creo za powierzchnię.... Tak samo jak błąd, staram się zorientować w sytuacji (tak to jest być przyzwyczajonym do oprogramowania!!). I nie uważam, że jest to ergonomiczne w aktualizacjach: ile razy wprowadzam modyfikację, przechodzę do mojego dwg i nie widzę, jak się pojawia. Wtedy przypominam sobie, żeby kliknąć "aktualizuj". Ralala ^^
A potem mam sprzęt, którego nie ma na miejscu, co nie pomaga! Ale najwidoczniej w ciągu krótkiego miesiąca mam wyścigową bestię. Więc biorę swój ból w cierpliwość
W jakiej wersji jesteś?
Na 3 przechodzę z jednego okna do drugiego przez pasek okien, bez konieczności aktywacji okna.
Creo 2.
Haaa, to będzie dobre. Używam go dość regularnie, oprócz przełączania się z jednego okna na drugie. Czy można również edytować szkic w obu oknach jednocześnie?
Nie używałem Creo 2. Przeniosłem się prosto z Wildfire 5 do Creo 3.
Szkic, możesz otworzyć tylko jeden.
Nie można edytować 2 szkiców jednocześnie.
Z drugiej strony, jeśli chcesz, a także na creo 2, możesz zmodyfikować swój szkic w złożeniu.