Szukam połączenia Catia i Visual Studio, ponieważ znalazłem program o nazwie graphy, który robi wektor na Catia: GitHub - Wertoi/Graphy: Catia 3D writer. Tylko że chociaż interfejs się uruchamia, połączenie między tym programem a Catia nie jest nawiązywane! Czy znasz bibliotekę dll w Catia (dassaultsystem/code/bin...), która może wykonać to połączenie lub w inny sposób bez retuszowania kodu graficznego, jeśli to możliwe
W przeciwnym razie oto uwaga, nawet jeśli nie ma Catia, dla mnie problem może być identyczny. W Solidworks musisz mieć odpowiednią wersję programu Visual Studio dla SW2020 → Visual Studio 2015. A jeśli weźmiesz nowszą wersję, to nie działa. Zobacz też ten temat:
Pierwszy film nie jest zbyt odpowiedni dla mojego problemu, ale biorę go, ponieważ pokazuje odwołania COM do dodania podczas łączenia catia visual studio, ale nie sądzę, aby to rozwiązało problem z połączeniem. Po tym, jak nawet przekonwertowałem kod na .exe, ale połączenie nadal nie następuje. Możliwe, że jest to problem z wersją Catia, która nie jest rozpoznawana przez ten kod, ale kod powinien zostać ponownie dostosowany, a .... Jestem suchy!! na razie, ale kontynuuję na własną rękę. CDLT powiedział: Rémi
Mówiłem też o wersji visual studio, która musi bezwzględnie odpowiadać wersji Catia pod solidworks. Z drugiej strony nie mogłem znaleźć strony, która daje wersję programu Visual Studio do użycia z tą lub inną wersją Catia.