CATIA - Połączenie międzysystemowe programu Visual Studio

Witam Cię na forum My CAD,

Szukam połączenia Catia i Visual Studio, ponieważ znalazłem program o nazwie graphy, który robi wektor na Catia: GitHub - Wertoi/Graphy: Catia 3D writer. Tylko że chociaż interfejs się uruchamia, połączenie między tym programem a Catia nie jest nawiązywane! Czy znasz bibliotekę dll w Catia (dassaultsystem/code/bin...), która może wykonać to połączenie lub w inny sposób bez retuszowania kodu graficznego, jeśli to możliwe :wink:

z góry dziękuję,
cdlt ,
Rémi

Witam
Czy spojrzałeś na ten link:

W przeciwnym razie oto uwaga, nawet jeśli nie ma Catia, dla mnie problem może być identyczny.
W Solidworks musisz mieć odpowiednią wersję programu Visual Studio dla SW2020 → Visual Studio 2015. A jeśli weźmiesz nowszą wersję, to nie działa.
Zobacz też ten temat:

A także:

I na koniec:

1 polubienie

Witam @sbadenis i dziękuję za odpowiedź.

Pierwszy film nie jest zbyt odpowiedni dla mojego problemu, ale biorę go, ponieważ pokazuje odwołania COM do dodania podczas łączenia catia visual studio, ale nie sądzę, aby to rozwiązało problem z połączeniem.
Po tym, jak nawet przekonwertowałem kod na .exe, ale połączenie nadal nie następuje.
Możliwe, że jest to problem z wersją Catia, która nie jest rozpoznawana przez ten kod, ale kod powinien zostać ponownie dostosowany, a .... Jestem suchy!! :slight_smile: na razie, ale kontynuuję na własną rękę.
CDLT powiedział:
Rémi

Mówiłem też o wersji visual studio, która musi bezwzględnie odpowiadać wersji Catia pod solidworks.
Z drugiej strony nie mogłem znaleźć strony, która daje wersję programu Visual Studio do użycia z tą lub inną wersją Catia.

I życzę powodzenia w pozostałych badaniach.

1 polubienie

@sbadenis ,
Był to problem z wersją CATIA, wersje powyżej R28 nie są rozpoznawane przez Graphy:

Życzę Ci miłego dnia,
płyta CDLT,
Rémi

3 polubienia