Cze wszystkim
Mam mały problem, którego nie mogę rozwiązać, gdy chcę wykonać szkic 3D, utworzyć nową część w zespole lub sporządzić zestawienie materiałów. Interfejs Solidworks staje się przezroczysty (zobacz PJ, jest to bardziej wymowne)
Aby wrócić do inicjału muszę opuścić szkic 3D, utworzyć nową część lub wstawić nową nomenklaturę.
Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym problemem?
Dla informacji:
Solidworks 2012 x64 Edition
Konfiguracja komputera:
- Windows 7 (wersja 64-bitowa)
- Intel Core i5 2,8 GHz
- 8 GB pamięci RAM
- Karta graficzna NVidia Quadro FX 3800
Dziękuję za pomoc!
avec_ajout_nomenclature.jpg
Witam
Myślę, że zdarza się to, gdy jesteś w zespole i chcesz utworzyć część w kontekście.
W takim przypadku domyślnie zespół jest przezroczysty, ale można to dostosować (i usunąć przezroczystość), przechodząc do opcji ogólnych w sekcji Wyświetlanie.
Przepraszamy, ale Twój obraz nie mówi sam za siebie. Odpowiedź może nie odpowiadać Twoim oczekiwaniom.
Pozdrowienia
options.png
2 polubienia
Dziękuję za opinię, rzeczywiście mój obraz nie jest zbyt wymowny...
Ale rozumiem, co masz na myśli, ale dotyczy to wszystkich części Solidworks (Część, Złożenie, Rysunek).
W rzeczywistości całe okno staje się przezroczyste.
Witam ponownie,
Wtedy może to być problem ze sterownikiem karty graficznej, który ma zostać zaktualizowany.
Przejść do witryny internetowej SOLIDWORKS, aby zobaczyć wersję zweryfikowanego sterownika.
Z drugiej strony obawiam się, że historia nie sięga wystarczająco daleko w wersjach! ;-) ponieważ kombinacja SW2012/Windows7/NVidia QuadroFX3800 może nie pojawić się w wynikach.
Pozdrowienia
4 polubienia
Właśnie dlatego postawiłem konfigurację komputera, niestety już zwróciłem uwagę mojemu szefowi o odnowienie parku komputerowego, ale niestety na razie nie w projektach
Jeśli pojawił się niedawno, przejdź do historii aktualizacji systemu Windows, może to oznaczać nieoczekiwaną aktualizację sterownika karty graficznej.
W takim przypadku zwykle istnieje możliwość powrotu.
3 polubienia
Szczerze mówiąc, zdałem sobie z tego sprawę dopiero wtedy, gdy musiałem raz użyć szkicu 3D. Od tego czasu pojawiło się więc sporo aktualizacji systemu Windows. Karta graficzna jest aktualna i próbowałem zmienić ustawienia karty ale nic nie pomaga...
Może ponowna instalacja Solidworks w ustawieniach fabrycznych? Ale już boję się o gazownię, którą może wygenerować...
Dziękujemy za Twoją opinię!
Nie bardzo wierzę w odrestaurowanie SW.
Wyobrażam sobie, że już się zatrzymałeś, a następnie uruchomiłeś swoją maszynę...
Masz kolegę z tą samą kartą graficzną?
- Czy on też ma problem?
- Czy ma ten sam sterownik?
- Czy masz kopię zapasową aktualnego sterownika? Jeśli tak, możesz spróbować przywrócić poprzednią wersję sterownika.
Ostatnia wersja dostępna na stronie Nvidii (https://www.nvidia.fr/download/driverResults.aspx/70503/fr) pochodzi z 2013 roku i wynosi 331.82.
Zawsze możesz spróbować go zainstalować (jeśli nie jest to ten, który masz), ponieważ możemy wrócić (nadal wykonać dodatkowy punkt przywracania).
W przeciwnym razie, być może, zastosuj się do Porsche...
Czy postępowałeś zgodnie z zaleceniami dotyczącymi ustawień systemu Windows (modyfikacja kluczy rejestru, zwiększenie pamięci wirtualnej itp.)?
Niedawno wprowadziłem zmiany (nowy użytkownik SolidWorks) i jest wyraźnie lepiej...
Oops... z załącznikiem....
ralentissement_sw.pdf