Wirtualne skrzyżowania Solidworks

Witam

Używam wirtualnego skrzyżowania w trybie przywołania w Solidworks; Jednak moja lina zjazdowa nie jest ustawiona prawidłowo.

Lepszy niż wszystkie przemówienia na świecie, masz zrzut ekranu.

Z góry dziękuję

intersection_absente.jpg

Dziwne, że inne opcje działają dobrze?

Typ linii się nie zmienił, pozwól, że wyjaśnię, czy zmieniłeś typ linii, umieszczając typ linii discountinu z dużymi odstępami, może to zrobić lub zmieniono inną opcję?

Widocznie to wymiary mojego 3d są za to odpowiedzialne.

Z częścią większą niż 100 mm nie ma problemu, z drugiej strony problem mniejszy niż 10 mm

Czy nie ma opcji, aby przypadkowo zmniejszyć odstępy między widokiem a linią świadka?

1 polubienie

Cześć @ rducrue

Czy postępowałeś w ten sposób, zobacz tę stronę 

http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/solidworks-les-intersections-virtuelles

W Opcjach systemu  _ Przyrosty edycji wymiarów

że jest to twój przyrost długości _ jednostka metryczna

Wiem, że SW nie przepada za mikroocenami za pośrednictwem komunikacji, którą prowadziłem z jubilerami

@+ ;-)

1 polubienie

Dobry wieczór

Moim zdaniem reprezentacja wydaje mi się poprawna, ponieważ przestrzeń wydaje się stała względem końca krawędzi. W zależności od kąta początek linii zjazdu może wyglądać inaczej, ale przestrzeń wygląda dobrze na obrazie.

Pozdrowienia

Potwierdzam, mam ten sam problem w domu...

Witam

W SolidWorks znajduje się wiele raportów o błędach (SPR) dotyczących skrzyżowań wirtualnych:

Pojawiają się problemy:

- Gdy obrót jest stosowany do widoku

- gdy widok zostanie przerwany

- gdy wymiar jest mały, a odpowiedź brzmi:

Dzieje się tak, ponieważ wirtualny punkt zaczepienia musi być zgodny z ustawieniem dokumentu dla odstępu między liniami pomocniczymi, który jest domyślnie ustawiony na 1 mm. W związku z tym ostry nie może znajdować się bliżej swoich punktów mocowania niż 1 mm, a co za tym idzie, można wyświetlić tylko niewielką jego część. Więc w takim przypadku sprawia wrażenie złego kierunku).

Zmniejsz ustawienie odstępu między liniami pomocniczymi (Właściwości dokumentu > Wymiary > Pomocnicze linie, Odstęp) do, powiedzmy, 0,1 lub 0,01 mm, aby zobaczyć jego efekt.

2 polubienia

i tak @ Lucas

Oto, co widziałem za pośrednictwem komunikatów z jubilerami tutaj lub na innych FOFO Solidworks

Jak wspomniano wcześniej w The Wire

W Opcjach systemu  _ Przyrosty edycji wymiarów

że jest to twój przyrost długości _ jednostka metryczna

@+ ;-)

1 polubienie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, niestety mimo przyrostu do 0,1mm pozostaję w tym samym problemie.

W każdym razie dziękuję za odpowiedzi.