Inventor: Symetryczne wiązania komponentów

Witam

W zespole w programie Inventor, gdy tworzę komponent symetryczny (bez tworzenia części, ponieważ część, która ma być zrównoważona, jest również symetryczna), operacja jest wykonywana poprawnie. Z drugiej strony, jeśli zmienię na przykład długość, część symetryczna nie jest.

Na przykład rura z 2 otworami oddalonymi od siebie o 200 mm. W pierwszym z nich wkręciłem i stworzyłem symetryczną wersję dla drugiego. Jeśli zmienię odległość między osiami na 250 mm, część złożona z wiązaniem będzie podążać, ale część symetryczna nie.

Na solidworks nie mam tego problemu... Musiałem zapomnieć zaznaczyć pole, ale nie znalazłem niczego intuicyjnego.

Dziękuję

Zamiast tworzyć symetryczny element, lepiej jest go ponownie złożyć.

Tak, tak właśnie zrobiłem, ale nagle wyraźnie nie rozumiem użyteczności funkcji komponentów symetrycznych....

Albo nie zrozumiałem też, jak poprawnie korzystać z tej funkcji w programie Inventor, albo jest to plama programu Inventor (w porównaniu na przykład z oprogramowaniem, które bardzo dobrze radzi sobie z problemem, nawet jeśli wymaga to praktyki).

Kiedy mam do zrobienia prawdziwą symetrię, wolę zrobić utwór pochodny.

Trochę późno, ale potwierdzam, że to bardzo plama (są inne) Inventora w porównaniu do SW.