Inventor: zapobieganie "zapalaniu się" części w przekroju 3D

Witam

W programie Inventor 2017 (i być może w niższych wersjach) podczas tworzenia sekcji zespołu części zapalają się po kolei po najechaniu na nie kursorem myszy. Zasadniczo cały kawałek wydaje się nieoszlifowany, w kolorze jasnej bieli i przezroczystości.

Ilustracja:

Cóż, chciałbym móc temu zapobiec. Że kiedy mój kursor najedzie na wycięte części, pozostają one takie, jakie są i nie zapalają się.

Z góry dziękuję każdemu, kto miałby rozwiązanie!

Pozdrowienia. 

1 polubienie

Zobacz ten link

http://www.cad-magazine.com/sites/default/files/trucs/pdf/creation_d_une_coupe-293.pdf

@+

1 polubienie

Witaj gt22,

Na ten link natknąłem się już szukając odpowiedzi na moje pytanie w google, ale niestety nie mówi on o moim konkretnym problemie, tylko ogólniki o cięciach.

W każdym razie dziękuję.

1 polubienie

Witam

Nie jestem już na Wynalazcy, ale w najgorszym przypadku nic nie stoi na przeszkodzie , abyś miał plan do pracy i zrobił wyciągnięcie, które usuniesz na końcu, jeśli zajdzie taka potrzeba. ;)

1 polubienie

W najgorszym razie. ;-)

2 polubienia

Witam

Przejdź do: Opcja aplikacji >> Kolory >> podświetlenie

Odznacz według własnego gustu.

Wstępna surbilencja to wyświetlanie linii konturów części po przesunięciu myszą

Zaawansowane podświetlanie,  modeluje części w powierzchnie.

Opcja, która jest zarówno bardzo praktyczna, jak i bardzo chi..te w zależności od przypadku. 

4 polubienia

Witam

Myślę, że jest to pre-surbrianllce i podkreślenie, aby odznaczyć w opcjach aplikacji; Kolory

2 polubienia

Wielkie podziękowania dla Yves T. i loloboyo, bo to jest dokładnie to!!

Oszczędzasz mi moje przyszłe fryzury!! ;)