Odwrócenie kierunku śmigła

Witam

Chcę odwrócić kierunek śmigła, zachowując moją funkcję, która używa go w kilku konfiguracjach pomieszczenia, czy jest to możliwe?

Stworzyłem koło zębate z zębem śrubowym (na przykład godzina obrotu śmigła) zarządzane równaniami i chcę zmienić kierunek śmigła zgodnie z konfiguracjami.

Pozdrowienia

Z funkcją lustra to nie może działać?

EDIT: ha przepraszam, źle zrozumiałem, tą metodą stracisz swoje relacje w różnych konfiguracjach...

Tak, lustro może działać, jeśli za każdym razem, gdy pojawia się modyfikacja, którą przebudowujesz, logicznie rzecz biorąc, symetria spełni swoje zadanie, prawda?

1 polubienie

Cóż, może to cofnąć związek między jego śmigłem a różnymi konfiguracjami części, prawda? Jeśli zrobisz lustro, być może będziesz musiał ponownie ograniczyć śmigło w każdej konfiguracji.

Po tym nie wiem, czy jest to dla ciebie akceptowalne, w zależności od liczby posiadanych konfiguracji.

1 polubienie

@ Joss

jeśli z funkcją lustra lub symetrii może działać

ale musi się częściowo zarejestrować pod nowym imieniem i nazwiskiem (nie po prawej lub nie po lewej)

i że wszystko jest ponownie wymiarowane po wykonaniu lustra

Następnie musisz usunąć podstawowy element, który ma swoją własną nazwę

w przeciwnym razie, gdy tylko zmodyfikujesz lub chcesz zmodyfikować część podstawową

Wszystkie inne kawałki trafiają do kakao

@+ ;-))

1 polubienie

To tyle, w zasadzie Gt22 podsumował dno moich przemyśleń:p

2 polubienia

Ok, dziękuję wszystkim

Poprosiłem moją infolinię Solidworks o pomoc, aby dowiedzieć się, czy możemy odzyskać kierunek obrotu w równaniu.

Jeśli nie jest to możliwe, wybiorę parametr prawego lub lewego śmigła, który pozwoli mi odpowiednio dobrać funkcję.

Pozdrowienia