Aby odwrócić lub nie płaszczyznę za pomocą równania

Cze wszystkim

Chciałbym wiedzieć, czy mogę kontrolować (za pomocą niestandardowych właściwości lub równania) pole " odwrócenia przesunięcia " w płaszczyźnie:

Ten plan znajduje się w zgromadzeniu.

Z góry dziękuję.

Witam @C_GAIO

Nie wiem, czy to możliwe, czy nie (powiedziałbym, że nie, ale możemy być zaskoczeni!)
Z drugiej strony, z doświadczenia, jest to rodzaj dość pogmatwanego równania, które nigdy nie idzie w pożądanym kierunku

Nie masz możliwości zarządzania dystansem, unikając tej zmiany kierunku? Co dokładnie chcesz zrobić?

1 polubienie

Witam;
Prowadzenie pudełka nie jest pewne, ale jazda po kursach jest najprawdopodobniej możliwa.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Szanse tak, ale nie wydaje mi się, żeby Solidworks akceptował wartości ujemne. Tak więc, odwrócenie tego jest skomplikowane

Witam

Jazda po wybrzeżu nie stanowi dla mnie problemu, ale tak jest.
Pracuję w układzie.
Mam płaszczyznę odniesienia, która będzie stała i w stosunku do niej miałbym albo " osłonę " drzwi, albo " wgłębienie ":

Na początku próbowałem z ujemnymi kursami, ale to też nie działa.

Najprostszą rzeczą byłoby prawie zrobienie sobie planu zarządzania wartością ujemną (od 0 do XXX), a następnie rozpoczęcie od tego planu, aby umieścić pożądaną wartość całkowitą

Jeśli nie mogę zrobić inaczej, zrobię to w ten sposób, lub prowadzę relacje szkicu.

Witam @C_GAIO

W rzeczywistości, aby rozwiązać swój problem, możesz po prostu utworzyć wymiar między płaszczyzną odniesienia a najdalszym (górnym) segmentem prostokąta, który wydaje się, że już masz z wymiarem (820). Ponieważ kursy te są zawsze dodatnie, wszystko, co musisz zrobić, to utworzyć zmienną "DEC_B" i obrócić kurs (820) za pomocą równania w rodzaju = 820 + " DEC_B ".   Aby odwrócić kierunek odsunięcia, należy przypisać do DEC_B wartość ujemną.
Oczywiście wartość (820) musi być równa wartości, która umieszcza prostokąt na płaszczyźnie, gdy przesunięcie wynosi 0.

1 polubienie

Witam

Właściwie stworzę plan radzenia sobie z negatywną oceną.
Dziękuję wszystkim za pomoc.

1 polubienie