Witam
Jestem w trakcie tworzenia rodziny części, ale w niektórych przypadkach muszę odwrócić wymiar, jak mogę to zrobić, jeśli nie ręcznie, wprowadzając żądaną konfigurację i klikając prawym przyciskiem myszy odpowiednie wiązanie odległości?
Witam
Jestem w trakcie tworzenia rodziny części, ale w niektórych przypadkach muszę odwrócić wymiar, jak mogę to zrobić, jeśli nie ręcznie, wprowadzając żądaną konfigurację i klikając prawym przyciskiem myszy odpowiednie wiązanie odległości?
Witam
Musiałbyś stworzyć kolejny szkic z jego wymiarem w drugim szkicu bez wypełniania rodziny części i umieszczania jej w usuniętej lub nieusuniętej w razie potrzeby i odwrotnie dla wymiaru w drugim bez...
lub spróbuj inaczej przechylić się na drugą stronę, aby nie musieć tego odwracać, czasami jest to możliwe
Witam
Na chwilę obecną nie da się tego zrobić bezpośrednio w rodzinie części.
Jak mówi ac cobra 427, musisz stworzyć kolejny szkic, ukryć pierwszy i połączyć nowe wartości ujemne z tym.
Witam
Jeśli w rodzinie monet na poziomie wartości kursu dodasz znak -, spowoduje to odwrócenie Twoich szans.
Wartość w Solidworks pozostaje "dodatnia", ale kierunek jest odwrócony.
Bądź jednak ostrożny, najwyraźniej przy ponownym otwieraniu rodziny monet wartość jest zawsze ujemna i dlatego na zamknięciu cena jest ponownie odwrócona! :(
Aby sprawdzić, czy jest to możliwe do zrealizowania w Twoim modelu.
W rzeczywistości mam zespół z różnymi ograniczeniami odległości, a ten, który musi być możliwy do odwrócenia, znajduje się między powierzchnią jednej z części a górną płaszczyzną złożenia, więc nie wiem, czy możliwe jest zwymiarowanie inaczej, aby nie musieć tego robić. Dodatkowo są to wymiary, które pobieram z zewnętrznego oprogramowania i kopiuję i wklejam wartości