Rzeczywiście, mam "Usunięte" komponenty mojego zespołu (a nie "Usunięte"), aby umożliwić zachowanie tylko tych elementów, których potrzebuję. Wstawiam wzrok itp., itp, jak na razie nie ma problemu, spełnia swoje zadanie.
Teraz, gdy wracam do szablonu i pracuję nad nim, może być konieczne wykonanie polecenia "Cofnij usunięcie", aby ponownie wyświetlić wcześniej usunięte elementy. Problem polega na tym, że oczywiście, gdy wracam do mojego rysunku, wstawiony widok zawiera elementy, których nie chciałbym, aby się pojawiały.
Próbowałem polecenia "Zamroź bieżący widok", ale wydaje się, że nie przynosi to pożądanego efektu. Czy będzie dostępna kontrolka, która pozwoli zachować tylko elementy widoku w momencie jego wstawienia?
Jednak to nie może być w porządku, ponieważ problem z tą metodą polega na tym, że kiedy wywołuję BOM w odniesieniu do widoku, oprogramowanie usuwa wszystkie części z widoku. Ukryte i te widoczne, podczas gdy ja chciałbym mieć tylko widoczne kawałki.
Gdy "usuwam" części z zespołu i wstawiam widok i wywołuję zestawienie materiałów, usunięte części nie są widoczne.
Stąd zainteresowanie możliwością wyizolowania widoku rysunku modyfikacji wyświetlania wykonanego na modelu. Nie wiem, czy to do końca jasne, co mówię...
Aby mieć w nomenklaturze tylko widoczne części planu, musisz dokonać konfiguracji tylko z tymi częściami, które chcesz wyświetlić, zgodnie ze wskazaniami Coyote.
Myślałem o tym, ale to bardzo duża ilość konfiguracji!! Ponadto skomplikowane złożenia są już bardzo ciężkie, więc obawiam się, że zrobienie większej liczby konfiguracji umożliwiających rysowanie jeszcze bardziej obciąży plik, tak że praca nad nim stanie się trudna...
Czy dodawanie konfiguracji (w moim przypadku byłoby to bardziej jak konfiguracje pochodne) nie sprawi, że pliki będą super ciężkie?
Mam już podzespoły i podzespoły, ale części są złożone i mają dużą liczbę komponentów. Tak więc rzeczywiście bardzo praktyczne jest wykonanie rysunków podzespołów, ale wykonanie ostatecznych planów montażu jest o wiele bardziej delikatne... Z uwagą odnotuję Państwa uwagi i przypomnę, że podobnie jak wczoraj, to właśnie użycie konfiguracji jest rozwiązaniem mojego problemu.
Jeśli chodzi o konfiguracje wyświetlania, nic nie wiem o tym narzędziu (jestem nowy w SW). Czy zna Pan przypadkiem jeden lub więcej źródeł dokumentalnych na ten temat, abym mógł się trochę o tym dowiedzieć?