Mam 2 części pod tą samą nomenklaturą, która używa "Nazwa określona przez użytkownika" z "-". Ja widzę jedno w mojej nomenklaturze, a drugie nie. Po co?

Witam 

Używam 2 różnych elementów pod tym samym zespołem. Dla tych 2 sztuk mam kilka konfiguracji, które używają "User Specified Name", pod którym umieszczam "-".

Kiedy wstawiam moją nomenklaturę pod europospolitą, widzę jedno, ale nie drugie. Aby zobaczyć drugi, muszę albo użyć "Nazwa dokumentu", albo wpisać coś innego niż "-", jeśli zachowam "Nazwę określoną przez użytkownika".

Spojrzałem, aby zobaczyć, czy moje części są skonfigurowane tak samo, ale po tej stronie nie było żadnych różnic.

Szukałem w konfiguracji mojego mepa i mojego montażu, to samo.

To zaskakujące, bo jest to coś, co często praktykujemy z moimi kolegami i jak na razie nigdy nie było żadnych problemów.

Dziękuję za pomoc.

Witam

Pobaw się różnymi opcjami w zestawieniu komponentów. Kiedy klikniesz pod nim, otworzy się menedżer funkcji i tam możesz się nim pobawić, aby zobaczyć, ponieważ może to być problem z potwierdzeniami...

Witam 

Nie jest to bardzo częsty problem. Kilka dodatkowych szczegółów i zrzutów ekranu pomoże lepiej zrozumieć.

Przeformułuję dla ciebie, jeśli dobrze zrozumiałem.

Wstawia się 2 (różne) części do zespołu, dla którego tworzona jest instalacja, a następnie klasyczną zestawienie komponentów (tylko części) z numerem artykułu, numerem części, opisem, ilością.

Decydujesz się umieścić znak "-" zamiast numeru części (domyślnie) we właściwościach konfiguracji dla obu części.

Więc w kolumnie numeru części masz to

Jeden z dwóch elementów nie pojawia się na obrazie. 

Czy słusznie?

Witaj Soring,

Tak, to wszystko.

Witaj ac kobra 427,

Próbowaliśmy już tej możliwości :(.

Dziękuję

We właściwościach komponentu (tryb montażu, kliknąć prawym przyciskiem myszy na część, która nie jest wyświetlana w zestawieniu komponentów, a następnie "właściwości komponentu") pole wykluczenia z zestawienia komponentów nie jest zaznaczone?

2 polubienia

Czy ilość wyświetlanej monety (dla monety, która się pojawia) jest prawidłowa?
Czy w opcjach zestawienia komponentów nie ma pola wyboru, które powoduje scalanie elementów, jeśli numer części jest taki sam?
Czy jest to specyficzne dla Twojej maszyny?
Czy to coś nowego?

1 polubienie

Witam

Czy opcja "Grupowanie części konfiguracji części" (po kliknięciu na BOM) jest odznaczona "Wyświetlaj konfiguracje o tej samej nazwie pod jednym elementem"?

Z wyrazami szacunku,

1 polubienie