Używam 2 różnych elementów pod tym samym zespołem. Dla tych 2 sztuk mam kilka konfiguracji, które używają "User Specified Name", pod którym umieszczam "-".
Kiedy wstawiam moją nomenklaturę pod europospolitą, widzę jedno, ale nie drugie. Aby zobaczyć drugi, muszę albo użyć "Nazwa dokumentu", albo wpisać coś innego niż "-", jeśli zachowam "Nazwę określoną przez użytkownika".
Spojrzałem, aby zobaczyć, czy moje części są skonfigurowane tak samo, ale po tej stronie nie było żadnych różnic.
Szukałem w konfiguracji mojego mepa i mojego montażu, to samo.
To zaskakujące, bo jest to coś, co często praktykujemy z moimi kolegami i jak na razie nigdy nie było żadnych problemów.
Pobaw się różnymi opcjami w zestawieniu komponentów. Kiedy klikniesz pod nim, otworzy się menedżer funkcji i tam możesz się nim pobawić, aby zobaczyć, ponieważ może to być problem z potwierdzeniami...
Nie jest to bardzo częsty problem. Kilka dodatkowych szczegółów i zrzutów ekranu pomoże lepiej zrozumieć.
Przeformułuję dla ciebie, jeśli dobrze zrozumiałem.
Wstawia się 2 (różne) części do zespołu, dla którego tworzona jest instalacja, a następnie klasyczną zestawienie komponentów (tylko części) z numerem artykułu, numerem części, opisem, ilością.
Decydujesz się umieścić znak "-" zamiast numeru części (domyślnie) we właściwościach konfiguracji dla obu części.
Więc w kolumnie numeru części masz to
Jeden z dwóch elementów nie pojawia się na obrazie.
We właściwościach komponentu (tryb montażu, kliknąć prawym przyciskiem myszy na część, która nie jest wyświetlana w zestawieniu komponentów, a następnie "właściwości komponentu") pole wykluczenia z zestawienia komponentów nie jest zaznaczone?
Czy ilość wyświetlanej monety (dla monety, która się pojawia) jest prawidłowa? Czy w opcjach zestawienia komponentów nie ma pola wyboru, które powoduje scalanie elementów, jeśli numer części jest taki sam? Czy jest to specyficzne dla Twojej maszyny? Czy to coś nowego?
Czy opcja "Grupowanie części konfiguracji części" (po kliknięciu na BOM) jest odznaczona "Wyświetlaj konfiguracje o tej samej nazwie pod jednym elementem"?