Mam ogromne trudności z połączeniem dwóch szkiców z funkcją Smooth Base Boss do obróbki EDM.
Mam ogromne trudności z połączeniem dwóch szkiców z funkcją Smooth Base Boss do obróbki EDM.
Witam
Czy możesz zamieścić swój utwór ze szkicami???
Pokaż przynajmniej zrzut ekranu swoich szkiców
@+
Dobry wieczór, w rzeczywistości chciałbym połączyć zębatkę, cokolwiek to jest, do prostokąta, oba szkice są oddalone od siebie o 30 mm.
Jest to przykład, ponieważ projektuję wiele kształtów profili, ale ograniczenie jest zawsze takie samo, polega na zaprojektowaniu narzędzia, w którym wstawiany jest inny kształt niż ten, który ma być zaprojektowany (gotowy produkt).
Dziękuję za pomoc
Z której wersji Solidworks korzystasz???
Jest super fajnie, od niedawna pracuję nad solidem i potrzebuję treningu.
Stosuję to do maszyny do drutu i będę Cię informować na bieżąco.
Jeszcze raz widzę, dziękuję.
Nie ma problemu, po to tu jesteśmy, w rzeczywistości, aby połączyć dwa szkice, musisz skorzystać z funkcji wygładzania.
Witam
umieść więcej informacji, abyśmy mogli Ci pomóc , pracowałem 10 lat na maszynie do drutu grabowego 200 310 i 240 z ładowarką 3R oraz na tonięciu na 51 2000 i 4000.
Niech moc będzie z tobą
Dobry wieczór wszystkim,
FYI, korzystam z wersji solidworks 2015, moim głównym zmartwieniem jest użycie funkcji gładkiego dodania bazy.
OK, ale z nieuniknionym skutkiem, połączenie dwóch profili musi być wykonane w linii prostej w przypadku konstrukcji EDM.
Albo robię skrzyżowanie z tą funkcją, ale nie za każdym razem działa i tego nie rozumiem, np. muszę połączyć podłużny profil 25x4mm z prostokątem o ostrych kątach 25x5
Dziękuję za pomoc
Dobry wieczór wszystkim,
Dziś pełny sukces w zastosowaniach funkcji wygładzania i dziękuję w szczególności ac cobra 427
Mam inne, dość skomplikowane wygładzania, które jutro zrobię zgodnie z metodą, którą zobaczymy.
Do zobaczenia wkrótce