Mam ogromną trudność w połączeniu dwóch szkiców

Mam ogromne trudności z  połączeniem dwóch szkiców z  funkcją Smooth Base Boss do obróbki EDM.

1 polubienie

Witam 

Czy możesz zamieścić  swój utwór ze szkicami???

2 polubienia

Pokaż przynajmniej zrzut ekranu swoich szkiców

@+

2 polubienia

Dobry wieczór, w rzeczywistości chciałbym połączyć zębatkę, cokolwiek to jest, do prostokąta, oba szkice są oddalone od siebie o 30 mm.

Jest to przykład, ponieważ projektuję wiele kształtów profili, ale ograniczenie jest zawsze takie samo, polega na zaprojektowaniu narzędzia, w którym wstawiany jest inny kształt niż ten, który ma być zaprojektowany  (gotowy produkt).

Dziękuję za pomoc

1 polubienie

Z której wersji Solidworks korzystasz???

1 polubienie

Pytanie na stronie, może ci pomoże

embout_daspirateur.docx
1 polubienie

Jest super fajnie, od niedawna pracuję nad solidem i potrzebuję treningu. 

Stosuję to do maszyny do drutu i będę Cię informować na bieżąco.

Jeszcze raz widzę, dziękuję.

1 polubienie

Nie ma problemu, po to tu jesteśmy, w rzeczywistości, aby połączyć dwa szkice, musisz skorzystać z funkcji wygładzania.

1 polubienie

Witam

umieść więcej informacji, abyśmy mogli Ci pomóc , pracowałem 10 lat na maszynie  do drutu grabowego 200  310 i 240 z ładowarką 3R oraz na  tonięciu  na 51 2000 i 4000.

Niech moc będzie z tobą

Dobry wieczór wszystkim,

FYI, korzystam z wersji solidworks 2015, moim głównym zmartwieniem jest użycie funkcji gładkiego dodania bazy.

OK, ale z nieuniknionym skutkiem, połączenie dwóch profili musi być wykonane w linii prostej w przypadku konstrukcji EDM.

Albo robię skrzyżowanie z tą funkcją, ale nie za każdym razem działa i tego nie rozumiem, np. muszę połączyć podłużny profil 25x4mm z prostokątem o ostrych kątach 25x5

Dziękuję za pomoc

Spójrz na to, powinno być tak dobrze...

joindre_deux_esquisses.zip
1 polubienie

Dobry wieczór wszystkim,

Dziś pełny sukces w zastosowaniach funkcji wygładzania i dziękuję w szczególności ac cobra 427

Mam inne, dość skomplikowane wygładzania, które jutro zrobię zgodnie z metodą, którą zobaczymy.

Do zobaczenia wkrótce

2 polubienia