Jeśli ktoś może mi podać link lub plik exe do wykrywania plików edukacyjnych.
Dziękuję
Jeśli ktoś może mi podać link lub plik exe do wykrywania plików edukacyjnych.
Dziękuję
Witam, czy mógłbyś sprecyzować trochę więcej.
Dziękuję.
Fred
Teczka edukacyjna z czapką.
Chcę je zidentyfikować, uruchamiając "młyn", aby je przerysować.
Ten młyn istnieje.
witam @ Chacha
Czy masz wersję solidworks dla osób niebędących studentami zakupioną od sprzedawcy?
Jeśli tak, po prostu zapytaj swojego sprzedawcę
Aby usunąć oznaczenia edukacyjne plików
Zobacz ten wątek COM
http://www.lynkoa.com/forum/3d/comment-retirer-sous-solidworks-2012-edition-d-education
@+ ;-)
Brak znanego mi oprogramowania, które mógłbym wykryć, przeszukując jeden lub więcej folderów w poszukiwaniu plików w wersji studenckiej.
Sionon aby je odblokować jest możliwe za pośrednictwem dealera na warunkach wymienionych przez gt22
Pliki nie są wykrywane automatycznie, ale są wyświetlane z logo "czapki ucznia" przed ikoną części lub zespołu.
Witam
Coś w tym jest, ale w zależności od ilości plików do przeskanowania może to być bardzo długie, zobacz ten sam temat tutaj.
Pozdrowienia
Bądź ostrożny, musisz przeczytać to, co jest zaznaczone w Notatce w pliku readme.txt ...
Być może będziesz musiał zapytać sprzedawcę, czy ma nowszą wersję, ta pochodzi z 2010 roku, więc mogą wystąpić problemy ze zgodnością!!
Ok dziękuję
W przeciwnym razie właśnie zobaczyłem, że masz narzędzia myCAD, dzięki integracji możesz wykryć, czy używana licencja była w wersji studenckiej.
Wybierasz jeden lub więcej folderów do przetworzenia (zaznaczasz opcję w folderze w prawym górnym rogu) w filtrach, które sprawdzasz część i zespół.
A potem bierzesz załączoną regułę i stosujesz ją
Integracja następnie otwiera każdy dokument w pliku i sprawdza, czy dokument jest objęty licencją studencką, czy nie, a następnie tworzy raport.
Do przetestowania na małym pliku na początek.
Zachowaj ostrożność bardzo długo na jednym lub kilku dużych plikach, które mają zostać uruchomione pewnego wieczoru.
Z drugiej strony, jeśli solidworks ulegnie awarii, Integracja uruchomi go ponownie, a następnie kontynuuje swoje zadanie.
Nie udało mi się zweryfikować poprawności działania reguły, ponieważ na moim serwerze nie ma ona części wykonanej w wersji studenckiej.