Szukam oprogramowania do odłączania plików edukacyjnych

Jeśli ktoś może mi podać link lub plik exe do wykrywania plików edukacyjnych.

Dziękuję

Witam, czy mógłbyś sprecyzować trochę więcej.

Dziękuję.

Fred

Teczka edukacyjna z czapką.

Chcę je zidentyfikować, uruchamiając "młyn", aby je przerysować.

Ten młyn istnieje.

witam @ Chacha

Czy masz wersję solidworks dla osób niebędących studentami zakupioną od sprzedawcy?

Jeśli tak, po prostu zapytaj swojego sprzedawcę

Aby usunąć oznaczenia edukacyjne plików 

Zobacz ten wątek COM

http://www.lynkoa.com/forum/3d/comment-retirer-sous-solidworks-2012-edition-d-education

@+ ;-)

3 polubienia

Brak znanego mi oprogramowania, które mógłbym wykryć, przeszukując jeden lub więcej folderów w poszukiwaniu plików w wersji studenckiej.

Sionon aby je odblokować jest możliwe za pośrednictwem dealera na warunkach wymienionych przez gt22

1 polubienie

Pliki nie są wykrywane automatycznie, ale są wyświetlane z logo "czapki ucznia" przed ikoną części lub zespołu.

2 polubienia

Witam

Coś w tym jest, ale w zależności od ilości plików do przeskanowania może to być bardzo długie, zobacz ten sam temat tutaj.

Pozdrowienia

3 polubienia

Bądź ostrożny, musisz przeczytać to, co jest zaznaczone w Notatce w pliku readme.txt ...

2 polubienia

Być może będziesz musiał zapytać sprzedawcę, czy ma nowszą wersję, ta pochodzi z 2010 roku, więc mogą wystąpić problemy ze zgodnością!!

3 polubienia

Ok dziękuję

W przeciwnym razie właśnie zobaczyłem, że masz narzędzia myCAD, dzięki integracji możesz wykryć, czy używana licencja była w wersji studenckiej.

Wybierasz jeden lub więcej folderów do przetworzenia (zaznaczasz opcję w folderze w prawym górnym rogu) w filtrach, które sprawdzasz część i zespół.

A potem bierzesz załączoną regułę i stosujesz ją

Integracja następnie otwiera każdy dokument w pliku i sprawdza, czy dokument jest objęty licencją studencką, czy nie, a następnie tworzy raport.

Do przetestowania na małym pliku na początek.

Zachowaj ostrożność bardzo długo na jednym lub kilku dużych plikach, które mają zostać uruchomione pewnego wieczoru.

Z drugiej strony, jeśli solidworks ulegnie awarii, Integracja uruchomi go ponownie, a następnie kontynuuje swoje zadanie.

Nie udało mi się zweryfikować poprawności działania reguły, ponieważ na moim serwerze nie ma ona części wykonanej w wersji studenckiej.

licence_etudiante.mcact