Nie mam niczego, co należy do Solidworks na moim dysku M...
Jestem w wersji Standard, więc nie mam nawet skrzynki z narzędziami...
Nie mam niczego, co należy do Solidworks na moim dysku M...
Jestem w wersji Standard, więc nie mam nawet skrzynki z narzędziami...
Wow... Rozumiem, że jesteś zdenerwowany.
Sprawia, że czuję się źle, gdy nic nie jest w porządku. Przeklinam oprogramowanie, moją pracę i wszystkich, których spotykam^^
Ale jeśli chodzi o twoje zmartwienie, naprawdę uważam, że to twój sprzęt jest przyczyną wszystkich twoich problemów.
prosta rzecz, weź plik na tym dysku (+ 2 GB na przykład) i skopiuj go na inny dysk.
Zobaczysz, ile czasu to zajmie i 2, jeśli podczas transferu nastąpi cięcie
O tak, możesz też zrobić ccleaner przed ponowną instalacją.
Następnie usuń klucze rejestru, które nie są już używane, ale bądź ostrożny! :p
Ten dysk ma maksymalną pojemność 2 GB... Nie mogę więc przechowywać tam dużych plików, a wszystko, co można w nich znaleźć, to arkusze kalkulacyjne, kilka pdfów... Nic ciężkiego, kiedy przenoszę, jest to prawie natychmiastowe, więc jeśli chodzi o cięcia, nic nie widzę...
Odprężam się, podczas odinstalowywania (ten sam błąd) udało mi się ponownie uruchomić Solidworks, więc anulowałem odinstalowanie i sprawdzam, czy zachował wszystkie swoje funkcje... W każdym razie teraz jest po angielsku
Cóż, poza językiem, edrawingem i kompozytorem Solidworks, myślę, że jest dobry... Otworzyłem zespół, części i MEP, aby sprawdzić, czy nie ma żadnych odniesień do pb lub innych komunikatów o błędach, wydaje się, że jest w porządku...
W takim przypadku, czy jesteś pewien, że nic z Solidworks nie zostanie na nim zainstalowane?
Plik, który jest tworzony, czy coś innego?
Ponieważ dysk ma tylko 2 GB, musi ustawić alert, gdy osiągnie nasycenie.
Jak mogę sprawdzić, czy Solidworks niczego na nim nie zainstalował???
Albo przechodząc do dysku i patrząc na najnowsze zainstalowane na nim pliki
(Szukaj: *.* i sortuj według daty modyfikacji)
Lub sprawdzając podczas instalacji, czy żaden folder nie wskazuje na:M
Głupie pytanie...
No właściwie, patrząc trochę lepiej, znalazłem te foldery (CF Image) ale nie mam pojęcia, dlaczego są zainstalowane na tym dysku...
Tak więc Solidworks Downnload jest miejscem, w którym zapisywane są wszystkie instalacje ISO.
A reszta jest do uzupełnienia podczas instalacji chyba.
W przeciwnym razie w najgorszym przypadku odłącz dysk M przed instalacją.
Naprawdę dziwaczne to wszystko...
Nigdy nie wprowadziłem żadnych ścieżek wskazujących na dysk M:\
W każdym razie... Na dziś dostałam swoją dawkę irytacji, postaram się nadrobić ostatnie dwie godziny :-/
W każdym razie bardzo dziękuję @Bart i @remrem za odpowiedź i prowadzenie mnie w moich problemach:)
Cóż, sztuczka, aby odłączyć dysk, nie wiedziałem :)
Dziękuję
Folder pobierania SolidWorks jest folderem domyślnym w moich dokumentach.
Zawiera pliki, które pobierasz podczas instalacji. Miejsce docelowe tych plików można zmienić podczas instalacji. Na przykład udostępniamy go, aby nie pobierać tych samych ^moich plików dla każdej stacji roboczej.
Wygląda na to, że przeniosłeś folder Moje dokumenty do Mr. Myślę, że dlatego SolidWorks Download.
W każdym razie wyjaśnia to zależność między dyskiem sieciowym a oprogramowaniem.
Modyfikacji:
Tak, aby go odłączyć, to właśnie miałem na myśli, mówiąc o "Usuń dysk sieciowy".
Jeśli chodzi o pomocną dłoń. To bez problemów, a nawet z paisir... Wszyscy tego kiedyś doświadczyliśmy. A potem jesteśmy pewni, że to nam się znowu przydarzy. A potem też będziemy bardzo zadowoleni z pomocy lynkoa... ;-)
Haaa no tak, teraz jest jaśniej...
Moja firma celowo przeniosła plik Moje dokumenty na dysk lokalny każdej stacji roboczej, aby uniknąć zanieczyszczenia sieci lub folderu C:\...
Razem z nimi zobaczę, jak możemy to zmienić!
Na razie zamierzam pracować z oprogramowaniem w języku angielskim, musiałem tylko poprawić swoje słownictwo techniczne =)
Oczywiście! To tyle Rem, masz rację.
Właśnie zobaczyłem, że masz folder z moimi dokumentami na swoim dysku M
Zmieniłeś więc ścieżki systemu Windows tak, aby wskazywały tam.
Duplikat. Przepraszam....
Dobry wieczór
Fakt, że przeszedłeś na angielski, ponieważ twoje zmartwienia nie wynikałyby z ogólnych opcji.
Istnieją 2 opcje, aby odznaczyć, jeśli tak jest.
Pozdrowienia
Witaj @jmsavoyat,
Nie, w rzeczywistości udało mi się ponownie uruchomić Solidworks, gdy dezinstalacja dotarła do "Języki: francuski"
Więc odinstalował pakiet języka francuskiego...
Kiedy patrzę na moje opcje, widzę to nagle: patrz obrazek
Powodzenia...
Haha ^^ dziękuję
Czekam, aż skończę mój projekt przed przystąpieniem do następnej aktualizacji ;)