Tak, oczywiście, sprawdziłem dostęp do mojego dysku M, jestem administratorem i jest to mój osobisty dysk lokalny, mam do niego wszystkie uprawnienia :-(
Próbuję naprawić instalację, ale wątpię, żeby to coś zmieniło...
Już próbowałem i kiedy wybieram pakiet językowy, nie oferuje mi SP0, oferuje mi SP5, ten, który powodował błędy... A podczas instalacji pojawia się ten sam komunikat o problemie z dyskiem M:\ (z dodatkowym bonusem w postaci podobnego błędu dotyczącego komponentu Costfinalize)...
W każdym razie mam halucynacje na temat wad tego oprogramowania... Jak to się dzieje, że dezinstalacja trwa tak długo??? Nigdy czegoś takiego nie widziałem... To tak długo, jak instalacja, jest oszałamiająca... A za takie gówniane oprogramowanie płacimy 6 tys. euro rocznie?...
Cóż, znajduję się między dwoma krzesłami, nie mogę naprawić mojej instalacji, nie mogę jej odinstalować, nie mogę jej uruchomić i nie mogę przejść do portalu klienta, aby spróbować pobrać pakiet języka francuskiego, ich strona jest w trakcie konserwacji...
Ten dysk ma maksymalną pojemność 2 GB... Nie mogę więc przechowywać tam dużych plików, a wszystko, co można w nich znaleźć, to arkusze kalkulacyjne, kilka pdfów... Nic ciężkiego, kiedy przenoszę, jest to prawie natychmiastowe, więc jeśli chodzi o cięcia, nic nie widzę...
Odprężam się, podczas odinstalowywania (ten sam błąd) udało mi się ponownie uruchomić Solidworks, więc anulowałem odinstalowanie i sprawdzam, czy zachował wszystkie swoje funkcje... W każdym razie teraz jest po angielsku
Cóż, poza językiem, edrawingem i kompozytorem Solidworks, myślę, że jest dobry... Otworzyłem zespół, części i MEP, aby sprawdzić, czy nie ma żadnych odniesień do pb lub innych komunikatów o błędach, wydaje się, że jest w porządku...