Nienawidzę aktualizacji Solidworks

Witam

Właśnie próbowałem zainstalować SP5.0 Solidworks 2014, niestety instalacja zawiesiła się w około 70%...

Po tym powiedziałem sobie, no cóż, zobaczę później, mam pracę...

Niestety natknąłem się na tę wiadomość (patrz załączony obrazek)...

Czy ktoś ma rozwiązanie??? W zasadzie nie mogę już pracować i denerwuje mnie to do granic możliwości :-/

...

PS: dysk M:\ jest moim dyskiem lokalnym, nic z Solidworks nie jest na nim zainstalowane...

gestinstal3.png

Cześć Joss.G,

Zainstalowałem ten dodatek Service Pack bez żadnych problemów.

Wyobrażam sobie, że sprawdziłeś swój dostęp do lokalnego dysku sieciowego M.

Myślę, że powinieneś najpierw spróbować naprawy instalacji w SP5. Równie dobrze możesz to zrobić za pomocą najnowszego dodatku Service Pack.

Jeśli nie, zainstaluj ponownie.

Powodzenia...

1 polubienie

Tak, oczywiście, sprawdziłem dostęp do mojego dysku M, jestem administratorem i jest to mój osobisty dysk lokalny, mam do niego wszystkie uprawnienia :-(

Próbuję naprawić instalację, ale wątpię, żeby to coś zmieniło...

Nie szukaj dalej.

Musisz naprawić instalację lub przerobić ją ponownie.

Nie ma wyboru!

Mała informacja: Po zainstalowaniu oprogramowania 2015 nie aktualizuj.

Albo całkowicie usuniesz program Sw 2014, albo równolegle wykonasz czystą instalację

poprzez modyfikację folderów danych Solidworks na dane Solidworks 2014 i dane Solidworks 2015

To samo dotyczy przybornika. Pozwoli to uniknąć konfliktów plików.

2 polubienia

O tak, i nie musisz umieszczać tego linku do mnie: http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/solidworks-conflit-de-langue-suite-a-une-mise-a-jour-comment-fair

Już próbowałem i kiedy wybieram pakiet językowy, nie oferuje mi SP0, oferuje mi SP5, ten, który powodował błędy... A podczas instalacji pojawia się ten sam komunikat o problemie z dyskiem M:\ (z dodatkowym bonusem w postaci podobnego błędu dotyczącego komponentu Costfinalize)...

1 polubienie

Zwariuję...

Nawet podczas odinstalowywania Solidworks wyświetlili mi komunikat, że nie można znaleźć dysku M:\...

NAWET ODINSTALOWANIE POWODUJE AWARIĘ !!

Houuuuusssaaaaaaa...

1 polubienie

Czytelnik:M musi wykonać mikro cięcia.

Czy to dysk sieciowy?

1 polubienie

To pewne, że pochodzi z twojego obrusu lub twojego taty.

Spróbuj zrobić świnię, aby sprawdzić, czy jesteś dobrze połączony przez cały czas

1 polubienie

Nie, to mój dysk lokalny...

Zduplikowany DSL...

W każdym razie mam halucynacje na temat wad tego oprogramowania... Jak to się dzieje, że dezinstalacja trwa tak długo??? Nigdy czegoś takiego nie widziałem...
To tak długo, jak instalacja, jest oszałamiająca... A za takie gówniane oprogramowanie płacimy 6 tys. euro rocznie?...

Cóż, znajduję się między dwoma krzesłami, nie mogę naprawić mojej instalacji, nie mogę jej odinstalować, nie mogę jej uruchomić i nie mogę przejść do portalu klienta, aby spróbować pobrać pakiet języka francuskiego, ich strona jest w trakcie konserwacji...

Yippee!

Czym są pliki SolidWorks w M? Domyślam się, że masz folder z przybornikiem, ale co jeszcze?

Mocno pachnie błędem w rejestrze systemu Windows.

Możesz spróbować usunąć dysk sieciowy M. Następnie, aby założyć go z powrotem. Ale bez przekonania.

2 polubienia

Nie mam niczego, co należy do Solidworks na moim dysku M...

Jestem w wersji Standard, więc nie mam nawet skrzynki z narzędziami...

1 polubienie

Wow... Rozumiem, że jesteś zdenerwowany.

Sprawia, że czuję się źle, gdy nic nie jest w porządku. Przeklinam oprogramowanie, moją pracę i wszystkich, których spotykam^^

Ale jeśli chodzi o twoje zmartwienie, naprawdę uważam, że to twój sprzęt jest przyczyną wszystkich twoich problemów.

prosta rzecz, weź plik na tym dysku (+ 2 GB na przykład) i skopiuj go na inny dysk.

Zobaczysz, ile czasu to zajmie i 2, jeśli podczas transferu nastąpi cięcie

3 polubienia

O tak, możesz też zrobić ccleaner przed ponowną instalacją.

Następnie usuń klucze rejestru, które nie są już używane, ale bądź ostrożny! :p

1 polubienie

Ten dysk ma maksymalną pojemność 2 GB... Nie mogę więc przechowywać tam dużych plików, a wszystko, co można w nich znaleźć, to arkusze kalkulacyjne, kilka pdfów... Nic ciężkiego, kiedy przenoszę, jest to prawie natychmiastowe, więc jeśli chodzi o cięcia, nic nie widzę...

Odprężam się, podczas odinstalowywania (ten sam błąd) udało mi się ponownie uruchomić Solidworks, więc anulowałem odinstalowanie i sprawdzam, czy zachował wszystkie swoje funkcje... W każdym razie teraz jest po angielsku

Cóż, poza językiem, edrawingem i kompozytorem Solidworks, myślę, że jest dobry... Otworzyłem zespół, części i MEP, aby sprawdzić, czy nie ma żadnych odniesień do pb lub innych komunikatów o błędach, wydaje się, że jest w porządku...

1 polubienie

W takim przypadku, czy jesteś pewien, że nic z Solidworks nie zostanie na nim zainstalowane?

Plik, który jest tworzony, czy coś innego?

Ponieważ dysk ma tylko 2 GB, musi ustawić alert, gdy osiągnie nasycenie.

1 polubienie

Jak mogę sprawdzić, czy Solidworks niczego na nim nie zainstalował???

Albo przechodząc do dysku i patrząc na najnowsze zainstalowane na nim pliki

(Szukaj: *.* i sortuj według daty modyfikacji)

Lub sprawdzając podczas instalacji, czy żaden folder nie wskazuje na:M

1 polubienie

Głupie pytanie...

No właściwie, patrząc trochę lepiej, znalazłem te foldery (CF Image) ale nie mam pojęcia, dlaczego są zainstalowane na tym dysku...

pbinstal.png
1 polubienie