Witam.
Zarejestrowałem się na lynkoa, myśląc jako emeryt, że będę miał dostęp do 3D w CAD w cenie studenckiej.
Czy w moim wieku nadal jestem pełen złudzeń?
Dziękuję.
Witam.
Zarejestrowałem się na lynkoa, myśląc jako emeryt, że będę miał dostęp do 3D w CAD w cenie studenckiej.
Czy w moim wieku nadal jestem pełen złudzeń?
Dziękuję.
Witam!
Witamy :)
Lynkoa nie jest witryną sprzedażową, ale społecznościową witryną wzajemnej pomocy.
Więc tak, możesz uzyskać dostęp do CAD (nawet jako emeryt), zadając pytania tutaj, ale nie, nie możesz uzyskać dostępu do wersji studenckiej stąd.
W tym celu może być konieczne skontaktowanie się bezpośrednio ze sprzedawcą oprogramowania (lub innego oprogramowania).
Miłego dnia
Witam.
Niektóre, takie jak Dassault System, dystrybuują profesjonalne oprogramowanie CAD 2D za darmo w języku francuskim: To DraftSight. To już bardzo dużo.
PTC ma podejście przyjazne studentom i emerytom, jest w języku angielskim, to CAD 3D, ale to także PLM i Cloud Computing. Jest ich zbyt wiele, wstyd jest spędzić sześć miesięcy, aby nauczyć się z nich korzystać.
Autodesk z Autocadem, którym wszyscy się zajmujemy, jest uparty jak. Robi dobry wysiłek dla uczniów. Nic dla starych, emerytowanych ludzi, którzy od lat uczestniczą w jego sukcesie. Odsprzedawca odpowiada, wysyłając żądanie do firmy Autodesk, która powtarza swoją regułę;
Miałem nadzieję, wraz z lynkoa, na większy rozgłos dla mojego punktu widzenia. Być może wskazanie możliwego podejścia, za rozsądną cenę za osobiste hobby, bez celu komercyjnego.dla profesjonalnego oprogramowania CAD 3D.
Dziękuję.
P.S. CAD 3D służy do rysowania; m.in . kadłuby modeli statków.
Dziękuję.
Witam
Będąc tym, co możemy nazwać przełącznikiem, zauważyłem, że jest więcej oprogramowania z darmowym oprogramowaniem na Macu. Ale są to podstawowe oprogramowanie, które może pomóc narysować 4 ściany domu i zrobić mały plan.
Do kadłubów łodzi..... Obawiam się, że są one zbyt lekkie.
Innym rozwiązaniem jest posiadanie siostrzeńca lub siostrzenicy, synów i córek z legitymacją studencką i złożenie wniosku o ;)
Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś był studentem
dostępne są szkolenia CAD CAD, w tym GRETA
które mogą być również dostępne dla osoby na emeryturze w celu stworzenia działalności gospodarczej na własny rachunek
@+ ;)
Dobry wieczór Michel,
W darmowym oprogramowaniu CAD 3D dostępny jest Google SketchUp
(http://google-sketchup.softonic.fr/)
a do użytku masz do dyspozycji doskonały "Samouczek" od Adebeo , ale nie jesteś pewien, czy możesz łatwo zaprojektować kadłuby na model łodzi.
Jeśli chcesz przetestować SolidWorks (prawdopodobnie jeden z najbardziej odpowiednich do tego, co chcesz zrobić) za darmo przez 30 dni, zobacz poniższy link i przeczytaj odpowiedź fthomasa
http://www.lynkoa.com/forum/demo-gratuite-solidworks
Myślę, że obecnie nie ma oprogramowania CAD 3D, które byłoby darmowe, proste do nauczenia i wydajne do tego stopnia, że mogłoby być używane w przemyśle.
Po drugie, ważne jest, aby pamiętać, że to oprogramowanie jest przeznaczone dla producentów, a nie dla osób fizycznych.
Fakt oferowania wersji studenckich jest dla nich korzystny, ponieważ pewnego pięknego dnia uczeń staje się pracownikiem i pracuje nad danym oprogramowaniem (a tym samym płaci za licencję).
Z drugiej strony dla emerytów to inna historia, ponieważ nie mają nic do zyskania na tym. Są to firmy komercyjne i dlatego robią wszystko, aby generować pieniądze.
Przepraszam, ale myślę, że konkretnie w tej chwili CAD 3D nie jest dostępny jako hobby, z wyjątkiem oprogramowania takiego jak Sketchup, ale wcale nie zorientowanego na branżę.
To tylko mój punkt widzenia, mogę się mylić :)
Witaj Michel,
Przede wszystkim brawo za odwagę! Kadłub łodzi nie jest łatwy.
Chcę Ci powiedzieć, że jeśli jako emeryt masz dostęp do PTC, takiego jak Creo, w niskiej cenie, to warto. Myślę, że można łatwo przełączyć się z angielskiego na francuski.
Nie potrzebujesz chmury ani wszystkiego innego, nawet jeśli trzeba ją zainstalować.
Dziś Creo jest szczególnie przystępny cenowo, z dość prostymi modułami, a jednocześnie towarzyszy Ci w dość skomplikowanych rzeczach, takich jak kadłub łodzi.
Przeszkoliłem 58-letniego kotlarza, który nigdy nie zajmował się CAD, a w ciągu jednego roku produkuje specjalne maszyny z 500 części o powierzchniach, które nie są łatwe! To możliwe...
Jesteśmy tutaj, aby Ci pomóc, a jeśli potrzebujesz, nie wahaj się ze mną skontaktować, jestem zanurzony w PTC od 14 lat i jestem gotowy, aby Ci pomóc.
Pewne jest to, że nie mamy nic wspólnego z filantropami na tym świecie...
@+
Wyszukaj w Google
znajdziesz kłody do 3D
Nie zapominaj, że wersje studenckie nie pozwalają na wszystko
@+ ;-D
Witam
Kilka drobnych wyjaśnień po tym, co właśnie przeczytałem tutaj.
Lynkoa jest rzeczywiście platformą wzajemnej pomocy z wieloma CAD.
Lynkoa nie jest sprzedawcą oprogramowania, chociaż Lynkoa umożliwia partnerom sprzedaż oprogramowania CAD lub aplikacji związanych z CAD.
Nie jesteśmy w stanie zapewnić licencji studenckich, dystrybutorzy tacy jak SolidWorks mają do tego własne narzędzia.
Jeśli chodzi o SolidWorks, istnieje wersja studencka. Rozmawialiśmy już o tym tutaj (był to temat pytania) i odpowiedzieliśmy, podając link do uzyskania licencji studenckiej (nie mylić z krajową licencją edukacyjną)
@Michel: Twój projekt jest w trakcie realizacji i zamierzam zadzwonić do mojego dyrektora (który jest na wakacjach), aby opublikować Twoje wyzwanie. Jak już mówiłem, zrobimy wszystko, co w naszej mocy, aby spróbować pomóc Ci w Twoim projekcie, który jest dla Ciebie tak ważny.
Jesteśmy w okresie letnim, ze zredukowaną kadrą (ja na wakacjach), ale nie zapominamy o naszym celu, aby Lynkoa była aktywną platformą wzajemnej pomocy, oraz aby każdy technik BE, inżynierowie, studenci, nauczyciele, pasjonaci znaleźli tu materiał do znalezienia wiedzy, której mu brakuje, pomocy i wsparcia.
Yves
Community Manager Lynkoa
Witam.
Odpowiedź Yves'a jest dobra. Nie prosiłem o tak wiele.
Minęło już kilka lat, odkąd odszedłem z branży i jeśli mogę pobrać oprogramowanie CAD 3D na miesiąc, nie mogę tymczasowo zainwestować.
Szukam oprogramowania 3D, nic więcej w cenie dla emerytów.
Dziękuję.
Witam.
Kadłub łodzi podwodnej wykonałem bez oprogramowania 3D, z rurek hydraulicznych.
Jestem wprowadzeniem do CREPP w Ploemeur do obsługi płytki Arduino dla sterownika PLC.
Celem jest złożenie drukarki 3D jako zestawu i docelowo wykorzystanie jej w modelarstwie.
Kierownik powiedział mi o Free Draw, rysowaniu 3D o otwartym kodzie źródłowym; wystawienie rezerwacji, ponieważ działa w systemie LINUX.
Nie chcę być wolny, nie chcę i nie mogę spędzać miesięcy na nauce obsługi LINUX-a, czy obsługi dużego oprogramowania branżowego po angielsku.
Są bardzo hojni informatycy, którzy udostępniają swoje oprogramowanie wektorowe 3D.
Nie możemy wymagać od nich, aby byli informatykami, matematykami i innymi elementami, na które pozwala dedykowany zespół. Musisz unikać błędów, wystarczająco trudno jest się z tego wydostać.
Do zobaczenia
Dziękuję.