Witam
Proszę Was o pomoc, bo mam problem z częścią, którą muszę wykonać, jest część, w której tak naprawdę nie wiem, jak się za to zabrać. Gdyby ktoś mógł mnie trochę poprowadzić, byłoby miło z jego strony.
Cóż, przesunąłem się trochę do przodu i teraz utknąłem w miejscu, w którym nie wiem ile mm muszę zostawić między krawędzią a szkicem. Gdzie są czerwone obszary na rysunku, ponieważ umieściłem odległość losowo, ale nic mi nie mówi, że ta odległość jest dobra. Nie wiem więc, czy powinienem być bliżej obręczy, czy dużo dalej. Więc chciałbym wiedzieć, skąd mam wiedzieć, jak daleko muszę się posunąć
Witam
Brak szczególnego wskazania dla tego obszaru, jest to prawdopodobnie ogólna grubość muru, oceniona tylko w jednym miejscu...
Mianowicie 2mm.
W tym pomyśle nie mam nic przeciwko tobie @m_blt ... Ale wizualnie mam wrażenie większego marginesu, prawda?
Edycja: Musi być tylko wizualny. Półmrok liczby 3 przemawia za przewagą 2
Witaj 60532,
Myślę, że musimy również zadać sobie pytanie o proces produkcji. Usunięcie materiału, dodatku i materiału oraz oczywiście jego ewentualne obróbki.
Miłego dnia
Witam
Oto wymiary, które otrzymuję.
Dla zabawy znajdę chwilę, aby zamodelować tę część i będzie to dobry test/trening dla wszystkich przyszłych stażystów w mojej firmie.
Redagować:
Nie ma szczególnych trudności, z drugiej strony uwagi dotyczące procesu produkcyjnego, ponieważ będą też zaokrąglenia spowodowane na przykład frezowaniem lub przeciągiami, jeśli jest to formowanie, to samo w przypadku zaokrągleń do druku 3D nie byłoby zbyteczne.
Potem zależy to również od kontekstu, w którym musisz odtworzyć ten utwór (ćwiczenie studenckie lub część klienta / stare plany do przerobienia )
Pozdrowienia
Bardzo dziękuję za udzieloną pomoc.