Będąc w ostatniej klasie liceum jestem nowicjuszem w tej dziedzinie i mam spore kłopoty z solidworks. Chciałem stworzyć system nakrętek śrubowych dla mojego projektu, więc wcześniej stworzyłem i nakrętkę (zgodnie z samouczkiem), ale kiedy muszę je zmontować (obrócić nakrętkę wokół), nic nie działa. Mam wiele błędów, które się pojawiają. Czy byłby ktoś wśród was, kto mógłby poświęcić trochę czasu na przyjrzenie się temu, co zrobiłem i ewentualnie poprawić mój problem bezpośrednio w solidworks?
Jaka jest rzeczywista potrzeba: - wystarczy zamontować nakrętkę na; lub - Mieć realistyczny ruch nakrętki na. Jeśli pomyślisz o stopniach swobody blokowanych przez twoje ograniczenia, wkrótce będziesz miał rozwiązanie.
Czy po tym czasie istnieje potrzeba drukowania 3D? Tylko dlatego, że fajnie jest mieć realistyczny wątek, ale jeśli chodzi o modelowanie, aby robić plany, to nie zadziała.
Niezależnie od rozsądnych uwag moich małych towarzyszy ;-) mam wrażenie, że jest tu zbędna sterta ograniczeń.
Naprężenie śrubowe działa zarówno jako naprężenie styczne, jak i współosiowe. Tak więc pojedyncze ograniczenie, w tym przypadku spirala, musi być wystarczające.
Solidworks nie pozwala na umieszczanie między nimi sprzecznych wiązań.
Ale musielibyśmy mieć cały model, aby sprawdzić, czy są jakieś inne błędy, które sprawiłyby, że naprężenie śrubowe byłoby bezużyteczne.