Witam
Pracuję z modułem EHI na catia R26. Mam z tym kilka problemów:
- czasami nie mogę już wybrać moich punktów trasy (gdy wskazuję swój punkt, pojawia się następujący komunikat: nie można utworzyć zewnętrznego odniesienia. Selekcja zabroniona, ponieważ obecny multi-branchable został zaprojektowany w kontekście "nom de mon product"), czy ktoś mógłby mi wyjaśnić dlaczego?
- kiedy tworzę belkę z kilkoma gałęziami, które zaczynają się od tego samego punktu, gdy próbuję dodać lokalnego Slacka, dodaje mi go na 2 gałęziach. Czy wiesz, dlaczego on mi to robi?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Witam, nie mam instalacji wiązki elektrycznej.
Z drugiej strony komunikat wygląda jak ten, który można uzyskać, gdy próbujesz utworzyć łącze w kontekście zestawu, a opcja zachowaj łącze nie jest aktywna.
Sprawdź w Narzędzia/Opcje/Infrastruktura/Infrastruktura-częściowa/Ogólne/Odnośniki zewnętrzne.
Opcja: "Zachowaj powiązanie z zaznaczonym obiektem" musi być aktywna.
W zależności od Twojej metodologii możesz narzucić, że linki znajdują się tylko na publikowanych elementach.
Opcja nieco niżej: Ogranicz wybór zewnętrzny za pomocą linku do opublikowanych elementów
Dziękuję Franck za odpowiedź. Moje opcje są dobrze skonfigurowane, ale znalazłem, jak ponownie połączyć wszystkie utracone linki (z drugiej strony nie wiem, jak uniknąć tego rodzaju problemów). Aby ponownie połączyć wszystkie moje linki, mam ustawiony link kontekstowy i dołączam odpowiedni element do każdego z utraconych linków.
Z drugiej strony nadal nie wiem, jak rozwiązać mój drugi problem.
Myślę, że nawiązałeś kontakt z niewłaściwym kontekstem bezpieczeństwa.