Nie mogę już otworzyć Solidworks 2019

Witam wszystkich.

Mam problem z Solidworks 2019. We wrześniu 2020 roku wszystko działało dobrze, ale od tego miesiąca, gdy tylko otwieram Solidworks, widzę stronę ładowania, następnie ikonę na pasku zadań, a aplikacja pojawia się w menedżerze zadań. Mogę jednak kliknąć na nią tyle razy, ile chcę: nie mogę otworzyć strony...

Dodatkowo mogę otworzyć edrawing 2019, SolidWorks Visualize....

Próbowałem odinstalować i ponownie zainstalować oprogramowanie: nic się nie zmienia...

Dziękuję za pomoc i życzę miłego dnia! :)

Jakie modyfikacje (sprzęt i/lub oprogramowanie, aktualizacja systemu Windows itp.) zostały wprowadzone na Twoim komputerze od września?

1 polubienie

Witam

A jaki jest typ maszyny? Twoja wersja oprogramowania?

Pozdrowienia

Witam Cię, bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Istnieje wiele aktualizacji systemu Windows, które zostały wprowadzone. Wczoraj znowu go miałem.

Nie wprowadziłem żadnych innych szczególnych zmian.

Posiadam komputer HP probook 650 G2. Procesor: Intel(R) Core™ i5-6300U 2,40 GHz.

Wersja Solidworks jest wersją studencką 2019. Udało nam się to w naszej szkole.

Życzę miłego dnia!

Przywróć system do dnia, w którym działał 

@+

Czy wersja studencka z 2019 roku jest nadal ważna?

Tak, ponieważ cała moja klasa ma do niego dostęp. Tyle, że po dwukrotnym kliknięciu ikony widzę stronę ładowania z weryfikacją licencji itp. Ale po 5-10 sekundach strona znika, ale aplikacja pozostaje aktywna na pasku zadań, a także w menedżerze zadań...

Sprawdź, czy nie jesteś w trybie rozszerzonego pulpitu (Win + P), a jeśli tak, wróć do trybu "Tylko ekran komputera".

Pozdrowienia

1 polubienie

Jestem dobry tylko na ekranie komputera...

Kiedy kładę myszkę na ikonie na pasku zadań, widzę biały ekran, wnioskuję, że nic nie jest załadowane

Co się stanie, jeśli naciśniesz Alt+Tab?

Sprawdź, czy została zaktualizowana wersja sterownika karty graficznej.

Kiedy naciskam alt+tab, widzę otwartą kartę solidworks, ale na białym ekranie, cała biała... Postaram się zrobić Wam zdjęcie i pokazać...

Jak mogę to sprawdzić?

Dziękujemy i życzymy Wesołych Świąt!