Nie mogę już cytować moich części

Witam

Nie mogę już edytować ani tworzyć boku w szkicu.

Dziś rano Solidworks działał normalnie i w pewnym momencie stracił wyświetlanie wymiarów w trybie szkicu i od tego czasu całkowicie utknąłem.

Czy możesz mi pomóc?

Korzystam z Solidworks 2018 sp3.

Nakręciłem filmik, żebyś mógł zobaczyć problem.

Moja mysz jest nadal z ikoną cytatu, ale nie mogę ich zobaczyć ani zmienić.

Domyślnie stoi po jednej stronie (obojętnie gdzie nie ma reguły) i gdziekolwiek, gdziekolwiek kliknę, pokazuje mi to.

Mogę wykonywać inne czynności, takie jak rysowanie linii, ... Ale nie mogę ocenić.

Z niecierpliwością czekamy na Twoje odpowiedzi.

Pozdrowienia

pb_esquisse_cotation.mp4

Witam

Czy kiedykolwiek próbowałeś zrestartować stację, czasami wystarczy prosty restart, aby naprawić błąd...

1 polubienie

Witam

Pierwszą rzeczą do przetestowania jest:

- zamknąć Solidworks.

- Przywróć ustawienia

- uruchom ponownie Solidworks

Bardzo często to wystarcza na drobne niedogodności tego typu.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Tak, zrestartowałem już komputer i ponownie uruchomiłem Solidworks, ale nic nie pomaga.

Nie mam już instalacji oprogramowania po wyczyszczeniu na moim komputerze. Więc nie mogę już robić żadnych napraw. Gryzę palce.

Co masz na myśli mówiąc o przywracaniu ustawień?

Zobacz tutaj , aby uzyskać informacje na temat naprawy oprogramowania... Czy wykonałeś również kopię zapasową swoich ustawień?

Aby zapisać ustawienia systemowe, wystarczy przejść do narzędzia==>zapisz/przywróć swoje ustawienia i śledź, co mówią.

1 polubienie

Aby uzyskać pomoc w kopiowaniu lub przywracaniu ustawień, zobacz tutaj.

1 polubienie

Możliwe jest również zresetowanie ustawień fabrycznych, zobacz tutaj, ale bądź ostrożny, jeśli wcześniej nie było kopii zapasowej ustawień, będziesz musiał wszystko przerobić...

1 polubienie

Patrz także sterownik ekranu.

W celu naprawy powinno być możliwe pobranie nośnika ze strony internetowej oprogramowania.

Witam

Wczoraj wieczorem rozmawiałem o tym z Visiativem.

Osoba próbowała wszystkiego, co mi powiedziałeś, ale bez powodzenia.

Problem dotyczył plików C++. Wczoraj w ciągu dnia położyłem Microsoft Office na moim komputerze i ta instalacja zmieniła te pliki. Rezultatem jest ponowna instalacja oprogramowania i wszystko wraca do normy.

Dziękuję za odpowiedzi i poświęcony czas.

4 polubienia