Witam
Aby stworzyć plan obsługi posprzedażnej, chcę przefiltrować nomenklaturę za pomocą kolumny, tak jak można to zrobić w eksploratorze
Witam
Aby stworzyć plan obsługi posprzedażnej, chcę przefiltrować nomenklaturę za pomocą kolumny, tak jak można to zrobić w eksploratorze
Musisz umieścić nomenklaturę w wersji Excel!
Witam
Domyślnie nie jest możliwe filtrowanie zestawienia komponentów SolidWorks.
Jednym z rozwiązań jest wykluczenie komponentów z BOM, ale musisz to zrobić jeden po drugim:
W zestawie kliknij prawym przyciskiem myszy komponent, a następnie: Właściwości > Wyklucz
Zobacz tutaj:
http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/t_Excluding_Assembly_components_from_a_Bills_of_Materials.htm
Witam
Gdy mam coś takiego do zrobienia, robię konfigurację posprzedażową w ASM, a następnie robię kopię MEP (ctrl-c, a następnie ctrl-v w MEP (2. zakładka, którą również nazywam obsługą posprzedażną)) tam nomenklatura będzie zgodna z tym, co uznasz za stosowne i zgodnie z częściami posprzedażnymi. godz. 12:58
Aby uzupełnić proponowane rozwiązania, dodam niestandardową właściwość "SAV" (która będzie miała wartość 1 dla części do wymiany i 0 dla pozostałych), która pozwoli na łatwe sortowanie.