Mamy przyjemność zaprosić Państwa na myCAD Days 2024, czyli wydarzenia, które trzeba zobaczyć dla biura projektowego! Dni te, organizowane w regionach, są okazją do zaprezentowania nowych rozwiązań firmy Visiativ i jej partnerów (Dassault Systèmes, Lenovo, Eficad...) oraz do wzmocnienia swoich umiejętności w zakresie różnych tematów: sprzętu CAD, myCADtools, Visiativ PLM, wątku cyfrowego i wielu innych.
Nowością w tym roku będzie możliwość wzięcia udziału w szkoleniu myCADtools lub 3DEXPERIENCE, organizowanym przez cały dzień!
Oferowane będą 2 sesje w zależności od Twojego poziomu: odkrywcza (początkująca) lub dogłębna
Możesz zarejestrować się na maksymalnie 1 sesję 3DEXPERIENCE i 1 sesję myCADtools. Po jego treningach wyjdź ze swoimi materiałami! Należy pamiętać, że szkolenia te odbywają się równolegle z głównymi konferencjami w danym dniu, więc nie będzie można wziąć w nich udziału w tym samym czasie.
Aby się zorganizować, zaplanuj swój trening, rejestrując się przez formularz rejestracyjny na wydarzenie! Należy pamiętać, że liczba miejsc treningowych jest ograniczona do 10 osób na sesję.
W tych dniach będziecie mogli spotkać się z naszymi ekspertami i partnerami, aby omówić swoje projekty i problemy, więc bądźcie tam w tych chwilach dzielenia się!
Będę obecny we wszystkich terminach na stoisku myCAD by Visiativ , aby się z Tobą spotkać
Z niecierpliwością czekamy na wielu z Was! Miłego dnia wszystkim, Coralie
Witaj @remrem niesamowite Nie ma jeszcze żadnych wskazówek na miejscu, ale na pewno będzie to w Lyonie, dam ci znać, gdy tylko zostanie to potwierdzone!
Ja również zarejestrowałem się w Lyonie i wybrałem sesję szkoleniową 3DExperience In-depth w formularzu rejestracyjnym nie jest powiedziane, czy będzie na CATIA czy SolidWorks, a może na obu Jakiś pomysł? Z góry dziękuję!!
SNCF zdecydowało, że nie mogę uczestniczyć w tym seminarium, czy uważa Pan/Pani, że byłoby możliwe dokonanie krótkiego (wyczerpującego) podsumowania Państwa rozmów?
Osobiście jestem zdumiony kierunkiem, w którym podąża większość narzędzi Mycad. (Mam duże zastrzeżenia co do (nadużywania) przez nich narzędzi do tworzenia " Pola " / Wspólnej Kontroli...)
Cześć Maclane, Na początek uważam, że dobrym pomysłem jest szkolenie. Pozwalają one na zbliżenie się do przedmiotów podczas ćwiczeń. Co jest o wiele bardziej wymowne niż najlepsza prezentacja. Dzieje się tak nawet wtedy, gdy szkolenie z definicji nie może być pogłębione ze względu na czas i różnorodność publiczności.
Następnie, szczególnie w odniesieniu do szkolenia MyCadTools, pozwoliło to skupić się na niektórych narzędziach, takich jak FindDocument. Ponieważ to narzędzie zostało niedawno zaktualizowane, uważam ten przykład za interesujący i zastosuję w praktyce omówione koncepcje. Omówiliśmy również SmartBom i jego nowe połączenie z BatchConverter. Jest to dla nas więcej niż interesujące, ponieważ opracowaliśmy makro, które wykonuje tego typu funkcjonalność.
Wreszcie, uważam, że wbrew Twojej opinii, narzędzie do łączenia pól jest znacznie bardziej praktyczne niż wcześniej, a przede wszystkim identyczne dla wszystkich narzędzi.
PS: Dziękuję @Coralie za przyjęcie. Nie mogłem cię przywitać, gdy wychodziłem, ponieważ byłeś zajęty. Miłego końca dnia
Wyobrażam sobie, że jesteś w takiej samej sytuacji jak ja na czele swojego biura projektowego, a mianowicie (przynajmniej dla mnie):
"Programuję " narzędzia MyCAD i wszystkie makra (jeśli narzędzia MyCAD nie wystarczą) dla wszystkich użytkowników Biura Projektowego.
Stąd moja irytacja narzędziami terenowymi, które czasami są trudne do zinterpretowania/odczytania/zrozumienia przez moich kolegów rysowników, którzy " cierpią " z powodu moich poprawek:
(Często kończą się polem o nazwie " Reguła1 ", a nie (na przykład):
i nie zawsze łatwo jest poznać/zrozumieć żądaną akcję, jeśli " Pole " samo w sobie nie jest szczegółowe...
Jeśli ekstrapoluję tego typu pola (te nieszczegółowe) do narzędzia " Kierownik projektu", biorąc pod uwagę ilość reguł, które ustaliliśmy dla duplikacji złożeń, martwię się...
Jeśli chodzi o FindDocument, jest to świetne i niezwykle praktyczne narzędzie, tylko w tej chwili w " Bazie danych " skanowane są tylko moje dane 3D typu " Biblioteki "; Jeśli chcę dołączyć wszystkie moje pliki 3D, aby móc korzystać z funkcji " zmiana nazwy pliku/odwołania ", aktualizacja wspomnianej bazy danych zajmuje ponad 48 godzin... staje się bezużyteczny.
Dlatego ubolewam nad porzuceniem narzędzia " Project Explorer ", które jest z pewnością powolne w użyciu, ale działa całkiem dobrze.
I na koniec (dzisiaj)... Jakie jest połączenie między narzędziem SmartBom a BatchConverter?
Możesz wygenerować zestawienie materiałów i jednocześnie utworzyć konwersję plików, aby mieć kompletny plik do wysłania na przykład do podwykonawcy. Nie mam pod ręką komputera. Jutro udzielę pełniejszej odpowiedzi. Dobranoc