Od dzisiejszego ranka, kiedy wykonuję rysunek, bez względu na to, czy część jest skomplikowana, czy nie, muszę czekać 8 sekund (w przybliżeniu), aby umieścić na przykład tolerancję regulacji "H7".
Nigdy wcześniej tego nie miałem, ale od dzisiejszego ranka.
Teraz, kiedy wracam do domu z pracy, próbuję z domu, z bardzo prostą częścią, jest trochę lepiej, ale znacznie wolniej niż wcześniej.
Fakt bycia podłączonym do sieci wcale niczego nie poprawia... Nie będziesz miał pomysłu?
Może aktualizacja systemu Windows? Z drugiej strony fajnie byłoby wybrać odpowiedź od kogoś innego niż Ty, nie motywuje Cię to zbytnio do odpowiadania...
Więc generalnie nie umieszczam tolerancji regulacji podczas rysowania części, ale tylko w planach, nie wiem czy to dobrze, ale hej.
Teraz właśnie przerobiłem część, wskazując od razu, że należy wyregulować otwór, to znaczy H7, i natychmiast SW zaczyna wiosłować i szuka czegoś....
Kiedy już go znajdzie (ale jest to dość pracochłonne, mogę nadal normalnie rysować i wymiarować wszystko, koniec z powolnością. Przypominam, że jestem w * .sldprt fcihier, bądź ostrożny.
Patrzę na samouczek, wygląda całkiem nieźle. Wydaje się, że są rzeczy, których nie wiem. Do wszystkich al.
Przerobiłem prostokątną część, w której był tylko otwór.
Dopóki żebruję ręcznie, nic się nie dzieje. Mogę iść i wspinać się we wszystkich kierunkach, nic mnie nie spowalnia.
Jak tylko ustawię regulację "H7" lub coś innego (to tak szybko, jak tylko wybiorę "regulacja"), klepsydra (koło) zaczyna się obracać, a następnie wszystkie wzgórza powoli wpadają na swoje miejsce...
Tak więc płaszczyzny SolidWorks są bardzo wrażliwe na liczbę linii na płaszczyźnie. Im więcej masz transakcji, tym wolniejszy będziesz. Sztuczka polega na tym, aby ukryć jak najwięcej widoków, które są gotowe. Więc przechodzisz do menedżera funkcji, ukrywasz widoki rysunku, " kliknij prawym przyciskiem myszy ukryte " .gdy plan jest gotowy, wykonaj odwrotną operację na ukrytych widokach " kliknij prawym przyciskiem myszy pokazany ".
Jeśli chodzi o moc mojego laptopa, to jest to I7 z 8 giga pamięci RAM, co powinno wystarczyć; Do tej pory nigdy nie miałem z tym problemu, ale muszę też powiedzieć, że rzadko wprowadzam korekty w swoich planach...