Strzelanie jest bardzo powolne, ponad 8 sekund między dwiema stronami

Dobry wieczór.

Od dzisiejszego ranka, kiedy wykonuję rysunek, bez względu na to, czy część jest skomplikowana, czy nie, muszę czekać 8 sekund (w przybliżeniu), aby umieścić na przykład tolerancję regulacji "H7".

Nigdy wcześniej tego nie miałem, ale od dzisiejszego ranka.

Teraz, kiedy wracam do domu z pracy, próbuję z domu, z bardzo prostą częścią, jest trochę lepiej, ale znacznie wolniej niż wcześniej.

Fakt bycia podłączonym do sieci wcale niczego nie poprawia...
Nie będziesz miał pomysłu?

Z góry dziękuję.

Lucbirus (Lukbir)

2 polubienia

Witam

czy zaktualizowałeś Solisworks, czy masz chciwe funkcje w pokoju lub pokojach?

2 polubienia

Nie, zupełnie nic, dlatego nie rozumiem.

1 polubienie

Co się zmieniło?

Może aktualizacja systemu Windows? Z drugiej strony fajnie byłoby wybrać odpowiedź od kogoś innego niż Ty, nie motywuje Cię to zbytnio do odpowiadania...

1 polubienie

Właśnie przeprowadziłem kilka testów na bardzo prostej części i jest dobrze, o ile nie wymiaruję średnicy z regulacją na przykład "H7".

Jeśli raz dokonam tej korekty, znacznie spowolni to resztę gry. W planie, który robiłem w pracy, było dużo korekt "H7", w szczególności.

Jak można to wytłumaczyć?

Ponadto, gdy wybieram Regulacja, wyświetlacz nie jest świetny, jak dotyczy to zdjęcie.

capture_2.jpg
1 polubienie

Właśnie przeprowadziłem kilka testów na bardzo prostej części i jest dobrze, o ile nie wymiaruję średnicy z regulacją na przykład "H7".

Jeśli raz dokonam tej korekty, znacznie spowolni to resztę gry. W planie, który robiłem w pracy, było dużo korekt "H7", w szczególności.

Jak można to wytłumaczyć?

Ponadto, gdy wybieram Regulacja, wyświetlacz nie jest świetny, jak dotyczy to zdjęcie.

capture_2.jpg

ok, tym razem zrobię to lepiej.

A co, jeśli przez hassard zrobisz ocenę samochodu?

Zobacz ten samouczek

https://www.youtube.com/watch?v=xLSMNfWVD7M

Jak to wygląda?

Więc generalnie nie umieszczam tolerancji regulacji podczas rysowania części, ale tylko w planach, nie wiem czy to dobrze, ale hej.

Teraz właśnie przerobiłem część, wskazując od razu, że należy wyregulować otwór, to znaczy H7, i natychmiast SW zaczyna wiosłować i szuka czegoś....  

Kiedy już go znajdzie (ale jest to dość pracochłonne, mogę nadal normalnie rysować i wymiarować wszystko, koniec z powolnością. Przypominam, że jestem w * .sldprt fcihier, bądź ostrożny.

Patrzę na samouczek, wygląda całkiem nieźle. Wydaje się, że są rzeczy, których nie wiem. Do wszystkich al.

1 polubienie

Wykonaj wiercenie H7 w solidnej części 

więc z metalem dookoła, aby zobaczyć

Prosta kontrola

Więc dziękuję za ten link. Rzeczywiście, nauczyłem się wielu rzeczy i nie jestem na końcu mojego oglądania.

Tam nawet jeśli mam regulację, potem jest więcej spowolnienia, nawet jeśli ręcznie przechodzę na bok.

Jest o wiele lepiej, żeby nie powiedzieć jak wcześniej...

Gt 22 wielkie dzięki. Otrzymasz zapłatę!

Jeśli ktoś ma inne pomysły, dlaczego to przepaliło się, gdy ręcznie wymiaruję korektę. Jestem biorcą.

Lucbirus (Lukbir)

1 polubienie

Przerobiłem prostokątną część, w której był tylko otwór.

Dopóki żebruję ręcznie, nic się nie dzieje. Mogę iść i wspinać się we wszystkich kierunkach, nic mnie nie spowalnia.

Jak tylko ustawię regulację "H7" lub coś innego (to tak szybko, jak tylko wybiorę "regulacja"), klepsydra (koło) zaczyna się obracać, a następnie wszystkie wzgórza powoli wpadają na swoje miejsce...

Również wiedzieć, że od momentu, gdy wprowadzę regulację, mogę ją usunąć, wszystko pozostaje tak wolne, jakby nadal było na swoim miejscu...

Dziwne Biarre

Czy spojrzałeś na ten link

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Fit_Tolerances.htm

Spójrz na dół strony, aby sprawdzić tolerancje

Twoje kursy pochodzą z  3D 

lub swoje wymiary, tworzysz je bezpośrednio na swoim rysunku

wydaje mi się, że lepiej z boku przez 3D

http://www.axesindustries.com/pdf/tolerances_et_alesages.pdf

Tak, być może, faktem jest, że jeśli dokonasz wyceny z korektą, nie spowolni to twojego komputera, prawda?

ty, co jak pc proc ram itp....

Bleme wydaje mi się, że w niektórych przypadkach jest zmuszony do cofnięcia się na bok / bok

Więc zmienia ref i ciągle szuka ich C, co spowalnia komputer, ponieważ nadal jest w obliczeniach

więc spróbuj pracować z wymiarami 3D, tak samo jak w przypadku tolerancji

sprawdzanie, czy wszystkie referencje i cytaty są stabilne

Czy spojrzałeś na ostatni link, który do ciebie zamieściłem?

Witam

Czy może to pochodzić z konfiguracji solidworks? lub zobaczyć moc swojego komputera?

Witam

Tak więc płaszczyzny SolidWorks są bardzo wrażliwe na liczbę linii na płaszczyźnie. Im więcej masz transakcji, tym wolniejszy będziesz. Sztuczka polega na tym, aby ukryć jak najwięcej widoków, które są gotowe. Więc przechodzisz do menedżera funkcji, ukrywasz widoki rysunku, " kliknij prawym przyciskiem myszy ukryte " .gdy plan jest gotowy, wykonaj odwrotną operację na ukrytych widokach " kliknij prawym przyciskiem myszy pokazany ".

Niech moc będzie z wami.

Cześć.

Tak, spojrzałem na wszystkie wiersze, które opublikowałeś gt22, jeszcze raz dziękuję. Nauczyłem się wielu rzeczy.

Cześć Rvillar

Jeśli chodzi o moc mojego laptopa, to jest to I7 z 8 giga pamięci RAM, co powinno wystarczyć; Do tej pory nigdy nie miałem z tym problemu, ale muszę też powiedzieć, że rzadko wprowadzam korekty w swoich planach...

cześć OBI WAN

Zamierzam przetestować twoją sztuczkę, aby ukryć ujęcia po ich zakończeniu.

Jeszcze raz dziękuję.

Przetestuję dziś wieczorem, jeśli będę miał czas, jeśli nie jutro

1 polubienie

Witam

Z jakiej wersji SolidWorks korzystasz?

Potrzebna jest wersja SP5 dla 2015 r. i poprzednia oraz wersja SP3 (lub SP4 za kilka dni) dla 2016 r.

W przeciwnym razie dla niektórych działa poprzez modyfikację ustawień zabezpieczeń systemu Windows w następujący sposób:

• Krok 1 : Kliknij Panel sterowania z menu Start i wybierz opcję Konta użytkowników .

Uac0

Krok 2 : Kliknij Zmień ustawienia Kontroli konta użytkownika.

Uac

Krok 3 : Następnie przesuń suwak wskaźnika w dół na sam dół, aby trwale wyłączyć interfejs sterowania UAC.

Uac2

Uwaga: Na koniec pamiętaj, że konieczne jest ponowne uruchomienie komputera, aby uwzględnić zmiany!