Naprawa po diagnozie importu nie rozwiązuje problemu z częścią

Witam 

Sprowadziłem część od mojego dostawcy i przede wszystkim przeprowadzam diagnostykę importu, aby mieć pewność, że masz nieuszkodzoną część. Mimo to czasami nie mogę prawidłowo naprawić części i nadal pojawiają się one z nierozwiązanymi błędami. Czy istnieją inne metody rozwiązania tego rodzaju problemu? Zaznaczam, że pierwotnie jest to plik krokowy, który daje zespół lub część.

Dziękuję za pomoc

Witam

Często mam problem z częściami blaszanymi, gdzie rogi stykają się ze sobą, a czasami szybciej idzie przerysowanie uszkodzonych części.

1 polubienie

Opublikuj swój kawałek, aby zobaczyć

czy istnieją jakiekolwiek możliwości rozwiązania tej sprawy 

@+ ;-)

Oto plik.

Ze swojej strony przekonwertowałem go na plik części, a nie na zespół, ale zawsze mogę wrócić! Po utworzeniu części próbowałem wykonać wytłoczenie, ale nie jest to możliwe. Po prostu staram się zachować łańcuch kablowy (pętlę, a nie duży równoległościan, który ciągnie się pod spodem). 

Dzięki za pomoc.

13_104m_14340_087_200_0___143400_087_12_c_a_3.zip

Opublikuj krok

Dziękuję

Tu jest!

Dziękuję

13_104m_14340_087_200_0___143400_087_12_c_a_3.stp

nie lepiej dla mnie przepraszam ;-(

Myślę, że najlepszą rzeczą jest przerobienie ogniw i odtworzenie łańcucha na nowo

@+

Witam

Oto twoje pliki w bezbłędnym zipie w Solidworks 2016.

13_104m_14340_087_200_0___143400_087_12_c_a_3.zip

Jakiej metody użyłeś ac cobra 427?

Najpierw próbowałem wszystko naprawić, a potem próbowałem naprawić wszystkie twarze i wypróbowałem wszystkie nieciągłości i zweryfikowałem.

1 polubienie

Muszę się temu bliżej przyjrzeć! Czy zostało to zrobione z poziomu montażu czy z części?

Edycja: Myślę, że przegapiłem krok, aby wykonać kopię zapasową wszystkich plików, tak jak Ty!   Jak to zrobić?

Otworzyłem części z montażu i rozpocząłem diagnostykę i naprawy.

1 polubienie