Witam
Czy możemy zmniejszyć rozmiar pliku solidworks (części lub złożenia)?
Dziękuję
Witam
Czy możemy zmniejszyć rozmiar pliku solidworks (części lub złożenia)?
Dziękuję
Możesz skompresować go za pomocą zamka błyskawicznego lub rzadkiego, znacznie zmniejsza to rozmiar.
Z drugiej strony nie ma możliwości otwarcia go bez rozpakowania
W jakim celu?
Chcesz zmniejszyć rozmiar pliku, musisz zmniejszyć szczegóły i jakość, możesz nagrywać w parasolid... Poza tym kompresja, jak mówił @sbadenis, inaczej nie znam innego rozwiązania.
Jak mówię, @gt22 wszystko zależy od tego, co chcesz później zrobić, np. wysłać do klienta lub wykonać montaż, ponieważ musisz wiedzieć, czy ma to być użyteczne przez bryłę, czy nie.
Dzień dobry
G.
w przypadku PRT otwórz plik za pomocą SW, przejdź do:
Dokument / Jakość / Odznacz opcję "Zapisz facetyzację"
@gt22: Celem jest zapisanie go jako pliku PDF 3D i odczytanie go na iPadzie, niestety przy dużym rozmiarze nie mogę tego zrobić.
Witam
czy próbowałeś eDrawing w exe? (lub easm/eprt, jeśli stacja odczytu jest wyposażona w eDrawing))
W przeciwnym razie masz zrzuty ekranu w ostateczności... wiem, że jest do bani, ale przynajmniej nie zajmuje miejsca...
Po tym, poza ograniczeniem liczby fasetek (zestawu lub części) nie ma zbyt wiele rozwiązania... Nawet edrawing zajmie pewną ilość miejsca...
Powodzenia
Spójrz na Ecosqueeze
http://sti-pro.ac-rouen.fr/construction/spip/spip.php?article6
Aby wiedzieć, czy jest kompatybilny z Twoją wersją oprogramowania?
@+ ;-)
Jeśli kopia zapasowa eDrawing (nie exe) jest mniejsza niż pdf3d, na iPadzie dostępna jest aplikacja do edrawingingu.
@G.: Celem było sprawienie, aby pionek poruszał się swobodnie . Dziękuję
@BBARRAND : Mam eDrawing, jeśli możesz wyjaśnić więcej!!
@gt22 : Nie mogę pobrać oprogramowania z tej strony!!
@PhilippeB : Jeśli dobrze rozumiem, mogę swobodnie przesuwać element na iPadzie za pomocą aplikacji do eDrawing? Po prostu musisz zapisać kawałek w edrawing?
Zapisz swój kawałek w eDrawing (.eprt), a dzięki aplikacji eDrawing zainstalowanej na iPadzie możesz manipulować nim w 3D. To od Was zależy, czy przetestujecie, ja nie mam iPada :)
Witam
a jeśli zrobisz Seepdpack, a następnie zapiszesz konfigurację speedpacka w PDF3D lub eDrawing, będzie to mniej ciężkie...
@PhilippeB : Zapisałem kawałek w eDrawing, to prawda, że rozmiar nieco się zmniejszył... Ale nie próbowałem tego jeszcze na iPadzie, osoba, której dotyczy problem, jest w ruchu.
@ac cobra 427 : Kliknąłem na Aktualizuj SpeedPack, wyświetla mi się komunikat mówiący, że nie ma podzespołu SpeePack do aktualizacji.... Nie wiem, czy mówisz o tym, czy o czymś innym!!
Z drugiej strony przestawiłem swoją część w złożony tryb montażu, zapisałem swoją część w PDF 3D, tym razem rozmiar jest mniejszy niż ten zapisany w eDrawing.... Ale nie próbowałem tego jeszcze na iPadzie.
1) z Solidworks, zapisz w formacie EASM lub EPRT
2) otwórz ten plik w formacie eDrawing za pomocą oprogramowania eDrawing, a następnie wykonaj "plik" + "zapisz jako" + wybierz typ pliku "pliki wykonywalne eDrawing" (rozszerzenie EXE)
Następnie ten nowy plik EXE można otworzyć na dowolnym komputerze, nawet jeśli nie ma on zainstalowanego eDrawing.