Podobny temat pojawił się kilka miesięcy temu http://www.lynkoa.com/forum/cao/changer-le-texte-d-origine-sur-dans-le-slddrw. Do przetestowania i sprzężenia z pomysłem stworzenia drwdot.
Etykiety widoków są ustandaryzowane, dlatego domyślnie nie można ich modyfikować, ale dość łatwo jest stworzyć szablon z etykietami widoków w języku angielskim.
Aby to zrobić, otwórz rysunek, przejdź do narzędzi, opcji, właściwości dokumentu, widoku, odznacz opcję "zgodnie ze standardem" i zmodyfikuj etykiety według własnych upodobań.
Po dokonaniu, dokonaniu, złożeniu, zapisaniu jako, wybraniu szablonu rysunku (.drxdot) i utworzeniu szablonu planu, tworząc nowy plik, szablon rysunku zostanie bezpośrednio skonfigurowany zgodnie z życzeniem.
Dziękuję za odpowiedzi, próbowałem już odznaczyć zgodnie ze standardem, daje mi to dostęp do rozwijanego menu, ale w żadnym wypadku nie mogę napisać etykiety (patrz zdjęcie) Jestem w SW2012, może dlatego?
Tak, menu rozwijane Standard pakowania pozwala mi wybrać standard, ISO, ANSI, DIN, GB itp. Ale to niczego nie zmienia, niezależnie od tego, który z nich wybiorę, mam dostęp tylko do rozwijanych menu, a nie do edycji.
Gdy tylko odznaczę "zgodnie ze standardem", standard ubioru staje się zmodyfikowany XXXX, ale nic więcej.
Utworzyłem go w zewnętrznym pliku .sldstd, ale nie mogę go ustawić. (patrz zdjęcie)
Przepraszam, że wracam do tego postu sprzed dwóch lat, ale będąc pod Solidworks 2016 SP3.0, problem jest nadal taki sam, brak możliwości przekazania etykiet w języku angielskim bez zmiany pełnego języka oprogramowania ... Czekam na odpowiedź z Infolinii w tej sprawie.
cóż, to po prostu dlatego, że słowo PRZEKRÓJ jest niepoprawne i może to być spowodowane tym, że jest powiązane z opcją w widoku przekroju, spróbuj użyć WYTNIJ zamiast PRZEKROJU lub dodaj: po tym słowie.
PS: Tym razem powiedziałem sobie, że powinienem poświęcić trochę czasu, aby się tym podzielić, a także pozwala mi to uniknąć kręcenia się w kółko za każdym razem, gdy zadaję sobie to pytanie...; )