Akcja przeciągania i upuszczania nie powiodła się

Cze wszystkim!

W Solidworks 2022 SP3, gdy jestem w złożeniu i próbuję dodać części, które są "standardowe" w mojej firmie, pojawia się komunikat "przeciągnij i upuść nie powiodła się". 

Udaje mi się go dodać, zamykając wszystko, co jest otwarte na solidworks , a następnie otwierając tylko tę część (zwłaszcza, że często jest to zwykły nit lub nakrętka...), a następnie muszę ponownie otworzyć mój zespół, który często jest ciężki i dlatego marnuje dużo czasu ^^". 

Czy przypadkiem nie miałeś tego samego problemu co ja? A jeśli tak, to czy masz jakiś pomysł?

Z góry wszystkim dziękujemy!

Ajmeryjski MARTIN

Kiedy mówisz, spróbuj dodać: czy możesz sprecyzować swój sposób postępowania?

Witam

1) unikaj pracy z SP3.0 na produkcji (popełniliśmy ten błąd w 2020 roku i gorzko tego żałujemy)

2) mamy podobny błąd: przeciągnij i upuść (z eksploratora do okna oprogramowania) błądzi mniej więcej w naszej wersji: często nie działa za pierwszym razem (widzisz część w złożeniu, ale tak naprawdę jej tam nie ma i znika), a potem znowu działa

3) otwórz swoją część w Solidworks , a następnie wstaw ją do złożenia: są szanse, że w ten sposób będzie działać lepiej

1 polubienie

Witaj @froussel! 

Tak, rzeczywiście, to jest to, co już robiłem, najpierw otworzyłem część samodzielnie, zanim na razie otworzyłem mój montaż. 

Ale czy nie ma innego wyjścia? Ponieważ jeśli mój zestaw jest otwarty, nie mogę go ani dodać z eksploratora plików, ani po prostu go otworzyć, ponieważ informuje mnie, że wystąpił problem z otwarciem mojego pliku.

Dziękuję za odpowiedź!