Opóźnienie podczas rysowania

Witam wszystkich,

Mam mały problem, kiedy robię rysunek, bardzo się opóźnia, co sprawia, że rysunek jest denerwujący, czy wiesz, skąd to może pochodzić? Właśnie zaktualizowałem do SW2020 SP1 i dopiero od tego czasu mam ten problem. Nie mam żadnych problemów podczas projektowania 3D

Jest takie stare powiedzenie

urzędników SW

który mówi:

Brak zadania przed wydaniem dodatku SP3

@+

3 polubienia

Pachnie to tak, jakby karta graficzna / sterownik graficzny był przytłoczony wydarzeniami.

lub procesora, po prostu musisz zrozumieć, że z każdą wersją oprogramowania graficznego, takiego jak SW, wymaga więcej zasobów, więc jeśli zachowasz ten sam sprzęt, nastąpi silna zmiana, która opóźnia się nieco bardziej niż wcześniej.

Tak jest już w moim przypadku, gdy przechodzę z sw 2018 do 2019 z funkcjami, które sprawiają, że twoje życie  jest łatwiejsze i szybsze niż się wydaje^^ z wyjątkiem tego, że to prawda... na ostatnim komputerze^^

Mianowicie, że SW2020 SP02 jest dostępny.

Już próbujesz sprawdzić, czy to coś zmienia.

1 polubienie

Witam

Miałem ten sam problem co Ty podczas naszej zmiany SW2016-> SW2017.

Czy sprawdziłeś, czy opcja "Pokaż zawartość podczas przesuwania" nie jest zaznaczona?

Opcja systemowa -> Rysunki -> Wydajność

Yannicka

Witam, sam spotkałem się z tym uporczywym problemem... Problem polega na tym, że oprogramowanie próbuje wyświetlić wszystkie linie w twoim złożeniu. Jednym z rozwiązań pozwalających zaoszczędzić czas ładowania jest ukrycie widoków, w których nie pracujesz. Kiedy skończysz, wszystko, co musisz zrobić, to ponownie je wszystkie wyświetlić. 

Alex

Witam

Sugerowałbym instalację sterowników Nvidia Studio, które rozwiązały ten problem dla innego użytkownika. Może tak samo będzie z Tobą.

Pozdrowienia

1 polubienie