Obecnie pracuję nad SW17. Mam projekt w pracy , w którym jest dużo części, montażu, a także tras.
Problem polega na tym, że oprogramowanie opóźnia prawie każdą funkcję (opóźnienie 5 s lub więcej), niemożliwe do pracy bez chęci uszkodzenia pulpitu.
Zakładam, po kilku badaniach, że karta graficzna nie jest już kompatybilna z wersją oprogramowania. Komputer to DELL typ PrecisionT3600, procesor Xeon CPU E5-1620, 3,6 GHz, 32 GB pamięci, wyposażony w kartę graficzną AMD Fire pro V7900: nie ma powodu, dla którego nie miałby być świetny.
Z tym, że na stronie SW nie ma kompatybilności między kartą graficzną a oprogramowaniem.
Jakieś opinie?
Warto zauważyć, że nie ma prawdziwego problemu z programem Inventor 2017, mimo że nie został on przetestowany z projektem o równoważnej wielkości.
Na podobnych maszynach pracujemy również w leśnictwie.
Korzystamy z maszyn HP WorkStation. Oto mój config: Model: Stacja robocza HP Z420 Procesor: Intel(R) Xeon(R) CPU E5-1620 v2 @ 3,70 GHz Całkowita pamięć: 16 GB Karta graficzna - sterownik: Quadro K4000 -- 411.63
SW wykorzystuje tylko jeden rdzeń do szerokiego zakresu zadań. Jeśli chodzi o kartę graficzną, upewniamy się, że używamy sterownika, który jest kompatybilny z wersją oprogramowania.
Na koniec musisz również zwrócić uwagę na ustawienia wyświetlania oprogramowania, pliki biblioteki, zaimportowane pliki...
"Na koniec musisz również zwrócić uwagę na ustawienia wyświetlania oprogramowania, pliki biblioteki, zaimportowane pliki... "
Jeśli chodzi o ten punkt: wyświetlacz, już zrobiłem przejście (usuwanie cieni, praca bez linii krawędziowych itp.), ale nadal jest to problem, oprogramowanie nadal reaguje trochę lepiej.
Jaki problem może powodować biblioteka i zaimportowane pliki w przypadku bibliotek i zaimportowanych plików? Wreszcie, w jaki sposób mogą stwarzać problemy?
"Musisz zrobić test za pomocą karty z certyfikatem SW
i który masz Windows?"
Windows 7 z 64-bitowym dodatkiem Service Pack 1. Chciałbym przeprowadzić test z certyfikowaną kartą, taki jest cel mojej wiadomości: czy problem zostałby rozwiązany poprzez wymianę karty graficznej na certyfikowaną? A może pochodzi z innego źródła?
Biorąc pod uwagę cenę karty graficznej Pro, chciałbym uniknąć zakupu 2 po błędzie w definicji :)
Twoja tablica była tablicą CAD, ale wygląda na starą.
Routing jest bardzo zasobożerny. Możesz już spróbować "usunąć" wszystkie/węże (poprzez konfigurację i/lub stan wyświetlacza).
Wskaż, gdzie jesteś geograficznie, może istnieć sposób na zorganizowanie spotkania testowego. Lub, jeśli jesteś w trakcie konserwacji, skontaktuj się ze swoim zwykłym dostawcą sprzętu, być może będzie on w stanie pożyczyć Ci kartę.
Jesteśmy w Metz, na razie nie ma konserwacji. Licencja Solidworks jest wypożyczona, a wypożyczalnie najwyraźniej niewiele rozumieją! A nie znam historii komputera, który musiał być kupiony kilka lat temu.
Z drugiej strony, przy limicie, czy byłbyś w stanie mi powiedzieć, że ta karta będzie użyteczna? Strona SW oferuje jakieś, w zależności od wersji Windowsa i SW, ze sterownikami, poza tym, że mam wrażenie, że proponowane karty (które podobno są przetestowane i certyfikowane) też są już stare.
Warto zauważyć, że zrobiłem jeszcze kilka testów:
- Ruch zespołu obrotowego przebiega bardzo dobrze, bez opóźnień (też niezbyt płynnie, ale jest w porządku)
- Około 30 sekund na wyjście z podzespołu wyznaczania trasy...
Certyfikowane karty są koniecznie "stare", ponieważ mówimy o wersji, która została wydana 18 lub nawet 24 miesiące temu dla wersji beta.
Wasze ostatnie testy potwierdzają to, o czym mówiłem: routing wymaga dużej ilości zasobów.
Skoro wynajmujesz licencję, być może możesz również wynająć "certyfikowaną" maszynę, aby dokończyć ten plik, jeśli jesteś naprawdę zakłopotany, a ten przypadek jest "wyjątkowy". Jeśli tego typu przypadek się powtórzy, wypożyczenie może pozwolić na wykonanie testu.
Trudno jest doradzić Ci przy zakupie karty graficznej, poza spojrzeniem na to, co jest dostępne na rynku i sprawdzeniem, w każdym przypadku z osobna, czy jest ona certyfikowana.