Ruch Lantence Solidworks

Witam

Mam problem z solidworks 2015:

Używam go bez żadnych problemów od 2 miesięcy, ale ostatnio najmniejszy ruch części w zespole jest wyjątkowo powolny (jakieś 15 sekund, brak płynności).
Tak samo, gdy umieszczam ograniczenie między 2 częściami, ruch jest bardzo powolny.
Z drugiej strony, Solidworks otwiera się normalnie, złożenie otwiera się normalnie i mogę przesuwać swój widok w zespole bardzo szybko, płynnie. Tylko ruch części w zespole jest problematyczny.

Próbowałem już obniżyć jakość grafiki, stworzyć nowy montaż a nawet przeinstalować sw, ale nic nie pomaga.

Ktoś ma pomysł?

Bardzo dziękuję i życzę wszystkim miłego dnia :)

Konfiguracja komputera: Asus i5, karta graficzna Intel HD 4000, Windows 10, 8 GB pamięci RAM, 64 bit

Witam

Czy możesz sprawdzić ustawienia szybkości animacji ograniczeń.

Narzędzia ==> Opcje systemowe ==> Wydajność ==> Szybkość animacji ograniczeń.

Pozdrowienia

Witam

Tensometru prędkości znajduje się pośrodku. Modyfikując go do testu, niczego nie zmienia.

Dziękuję

‐---------

Redagować:

Kontynuując kłótnie ze wszystkimi możliwymi przyciskami, zauważyłem, że umieszczenie "Złożonego trybu montażu" w "narzędziu" rozwiązuje problem opóźnień.

Pytanie brzmi, dlaczego przy małym zespole składającym się z 2 małych części musisz przełączyć się w złożony tryb montażu...

Witam

Czy Twoja część jest częścią importowaną?

Niech moc będzie z tobą

Witaj Mistrzu Obi Wan,

Mam problem z opóźnieniami, nawet w przypadku prostych części, które właśnie stworzyłem,  cokolwiek. Na razie tylko złożony tryb montażu odblokowuje opóźnienie ruchu.

Dziękuję za siłę

1 polubienie

Czy to duży ASM? Czy możesz podać to, na co patrzymy, ponieważ może być 1000 źródeł problemu.

Niech Moc będzie z wami.

Asm?

Jeśli asm= montaż,  mam problem z opóźnieniem nawet przy montażu z tylko 2 cylindrami: przesuwanie ich odbywa się z dużym opóźnieniem

1 polubienie

Zobacz ten link między innymi

https://www.lynkoa.com/forum/solidworks/probleme-de-compatibilite-entre-solidworks-et-windows-10

Czasami jest częściowo funkcjonalny 

czasami nie 

Tajemnice informatyki 

Potrzebujesz co najmniej SP5

@+ ;-)

2 polubienia

Witam

Tak ASM = montaż.

Czy możesz nam podać ten zestaw 2 cylindrów, który testujemy w domu?

Niech Moc będzie z wami.

edit: ups, właśnie zobaczyłem SW2015 to był horror, że zła pamięć jesteś w SP5?

To właśnie zrobiliśmy w tamtym czasie.

Występuje konflikt między poprawką "KB3072630" systemu Windows a programem Solidworks 2015. Ta łatka została wydana 14 lipca i od tego czasu możesz napotkać wiele problemów (zawieszanie się, spowolnienie, brak ładowania modułu SDWORKS itp.).
 Dassault Systèmes do zgłaszania informacji.

Aby rozwiązać problem, musieliśmy wykonać następujące czynności w następującej kolejności:
- Odinstaluj SDWORKS2015
- Odinstaluj KB3072630
- Zainstaluj ponownie SDWKS2015

4 polubienia

Witam

Dla 2 cylindrów nie widzę sensu, mogę narysować dowolną część, a jej przemieszczenie będzie przeszkadzać w montażu.

Czyli to Windows przeszkadza mi od początku? Ponieważ dziś to rysowanie szkiców pozostaje w tyle, tuż po aktualizacji systemu Windows... niedola

@colin.rixen

Tak, to Windows w domu, rozwiązaniem było to, co opisałem powyżej.

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie

Odinstalowany SW2015

KB307.... Wyłączać

SW2015 ponownie zainstalowany 

Działa poprawnie, dzięki za pomoc :)

2 polubienia

@ colin.rixen

Jeśli rozwiązałeś swój problem, przejdź do rozwiązanych, aby jeśli inne osoby mają ten sam problem, możesz łatwo znaleźć właściwe rozwiązanie.

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia