Używam go bez żadnych problemów od 2 miesięcy, ale ostatnio najmniejszy ruch części w zespole jest wyjątkowo powolny (jakieś 15 sekund, brak płynności). Tak samo, gdy umieszczam ograniczenie między 2 częściami, ruch jest bardzo powolny. Z drugiej strony, Solidworks otwiera się normalnie, złożenie otwiera się normalnie i mogę przesuwać swój widok w zespole bardzo szybko, płynnie. Tylko ruch części w zespole jest problematyczny.
Próbowałem już obniżyć jakość grafiki, stworzyć nowy montaż a nawet przeinstalować sw, ale nic nie pomaga.
Ktoś ma pomysł?
Bardzo dziękuję i życzę wszystkim miłego dnia :)
Konfiguracja komputera: Asus i5, karta graficzna Intel HD 4000, Windows 10, 8 GB pamięci RAM, 64 bit
Tensometru prędkości znajduje się pośrodku. Modyfikując go do testu, niczego nie zmienia.
Dziękuję
‐---------
Redagować:
Kontynuując kłótnie ze wszystkimi możliwymi przyciskami, zauważyłem, że umieszczenie "Złożonego trybu montażu" w "narzędziu" rozwiązuje problem opóźnień.
Pytanie brzmi, dlaczego przy małym zespole składającym się z 2 małych części musisz przełączyć się w złożony tryb montażu...
Mam problem z opóźnieniami, nawet w przypadku prostych części, które właśnie stworzyłem, cokolwiek. Na razie tylko złożony tryb montażu odblokowuje opóźnienie ruchu.
Czy możesz nam podać ten zestaw 2 cylindrów, który testujemy w domu?
Niech Moc będzie z wami.
edit: ups, właśnie zobaczyłem SW2015 to był horror, że zła pamięć jesteś w SP5?
To właśnie zrobiliśmy w tamtym czasie.
Występuje konflikt między poprawką "KB3072630" systemu Windows a programem Solidworks 2015. Ta łatka została wydana 14 lipca i od tego czasu możesz napotkać wiele problemów (zawieszanie się, spowolnienie, brak ładowania modułu SDWORKS itp.). Dassault Systèmes do zgłaszania informacji.
Aby rozwiązać problem, musieliśmy wykonać następujące czynności w następującej kolejności: - Odinstaluj SDWORKS2015 - Odinstaluj KB3072630 - Zainstaluj ponownie SDWKS2015