Małe pytanie, w jaki sposób możemy wykorzystać solidworks, aby przekształcić go w wycinek z części (na przykład walec o średnicy 60 i wysokości 150 w celu wycięcia 6mm plasterków i wydobycia 25 plasterków, które umieszczamy w planie i przepuszczamy przez cięcie laserowe, aby odtworzyć stos.
Oczywiście mówiąc o cylindrze, miałem na myśli rękojeść miecza świetlnego Dartha Vadera lol, a nie zwykłą rurkę.
odpowiedź 2 MDR Mam już miecz świetlny, ale ma to na celu stworzenie ultra świecącego produktu i mam do dyspozycji tylko wycinarkę laserową (ale zachowuję pomysł rzeźnika)
Tworząc ujęcia możesz wykonać kilka jednocześnie, wykonując powtórzenie bezpośrednio w funkcji planu. A następnie możesz dostosować każdą odległość do każdego utworzonego ujęcia.
Dla twojej informacji, nazywa się to "Stratodesign", jest dedykowane oprogramowanie, ale z kosztami, które się z nim wiążą.
W przeciwnym razie utworzylibyśmy płaszczyzny naprzemienne, a następnie przycięlibyśmy pomieszczenie zgodnie z tymi płaszczyznami i zapisalibyśmy je jako element podrzędny. To długie, ale wykonalne!
W przeciwnym razie tworzysz płaszczyzny, tak jak powiedziałem, ale zamiast dzielić pomieszczenie, tworzysz szkic na każdej utworzonej płaszczyźnie i używasz narzędzia do szkicowania: Krzywa skrzyżowania.
Aby z niego skorzystać po aktywacji funkcji, należy wybrać wszystkie powierzchnie szabli, które przecinają płaszczyznę szkicu i zatwierdzić.
Utworzy dla Ciebie przekrój części, a następnie wystarczy wyciągnąć grubość "blachy" ze swojego szkicu, uważając, aby usunąć "scalić wynik".
Gdy już wszystko zrobisz, usuwasz ciało od początku (cały miecz) za pomocą funkcji "usuń ciała". i będziesz miał swoje rzeczy.