TEST. SLDPRT (104.1 KB)
Witam
Chciałbym jak najlepiej reprezentować rurę do cięcia laserowego dla dołączonej rury.
Z góry dziękuję.
TEST. SLDPRT (104.1 KB)
Witam
Chciałbym jak najlepiej reprezentować rurę do cięcia laserowego dla dołączonej rury.
Z góry dziękuję.
Witam
Dla mnie nie ma problemu z tubą laserową.
ale z ekonomicznego punktu widzenia; piła byłaby tańsza
Dziękuję @ac_cobra_427 za szybką odpowiedź, ale wydaje mi się, że nie możesz mieć końcówek w rurze laserowej, gdy laser porusza się po tubie.
To zależy od pojemności lasera, musisz to zobaczyć bezpośrednio u swojego lasera. Niektórzy dodają również zagnieżdżanie, aby dostosować szybkie pozycjonowanie i uzasadnić wybór lasera rurowego. Jednak rysunki 3d pozostają u nas normalne i to laserista radzi sobie z wysłanym krokiem.
Dziękuję @sbadenis za odpowiedź. Rzeczywiście, laserowi się udaje i krok lub iges części przesłane w moim poście są dla niego wystarczające, ale to dla mnie jest najbardziej reprezentatywna część, ponieważ mam elementy, które przyjdą na niej spawać.
Tak , @ac_cobra_427 widziałem ten film , a przy promieniu rurki musimy mieć pewne nacięcie w kształcie koralika z nacięciami pod kątem.
Dla mnie zainteresowanie laserem rurowym polega na tym, aby mógł on zarządzać fazą zagnieżdżania cięcia lub idealnie wyciąć obszar do gięcia:
Dla mnie nie ma prawdziwego interesu w posiadaniu prawdziwej reprezentacji, spawanie zrobi resztę, jak często mówimy w branży!
Na początku zastanawialiśmy się również nad realistycznym rysunkiem, ale jeśli zmienisz laser, metoda może się również zmienić na efekt końcowy, który będzie identyczny po.
Witam
Twoja rura jest winna tylko przez maszynę 5-osiową (lub może 4).
Jeśli maszyna nie posiada regulacji kąta, laser zawsze będzie ustawiony prostopadle do osi rury (a więc będziesz musiał wybrać krawędź, którą chcesz zachować: wewnątrz lub na zewnątrz)
Dobry wieczór
Ładne wycięcie.
Jakie są funkcje, aby osiągnąć ten wynik?
Witam
Załączony na przykład samouczek, który zrobiłem kilka lat temu na temat laserowego cięcia rur
rama rurowa 30x30x2 w blasze.sldprt (317.0 Kb)
tutaj 30x30x3 blacha a135deg.sldprt (186.7 KB)
Ale to , co @ronathan , jest w rzeczywistości realistyczne w górnej części (dla lasera 3-osiowego), gdzie nie jesteś (ponieważ cięcie nie jest normalne do osi rury):
Z mojej strony; To rura się porusza, więc cięcie byłoby takie jak te, ponieważ głowica tnąca znajduje się na tej powierzchni. Rozumowanie w odniesieniu do osi jest poprawne dla Tu w Ø, która domyślnie nie ma płaskiej powierzchni, ale w przypadku rury kwadratowej lub prostokątnej głowica tnąca jest prostopadła do powierzchni, więc tnie jak twoja część.
Na przykład wykonałem proste cięcie od góry, ale aby być bardziej w rzeczywistości, konieczne byłoby wykonanie usunięcia materiału z ruchu przy użyciu cięcia pod kątem 45° jako trajektorii
Witam wszystkich i dziękuję za odpowiedzi. Oto krok lasera, który chciałbym zrobić z funkcjami, które dobrze działają, moim zdaniem muszę majstrować przy powierzchni. Dziękuję za pomoc
1125-015.STEP (136.2 KB)
Jeśli komuś uda się uzyskać wynik wysłanego przeze mnie kroku, jestem zainteresowany
Oto, co jest wykonalne w wersji 2023, ale uważam, że jest to skomplikowane
Tuba laserowa. SLDPRT (161.3 KB)
w załączeniu, nie widzę , co @ronathan zrobił, ponieważ w domu mam 2016 rok, ale oto część wykonana według twojego pliku STEP
1125-015 AC COBRA 427.SLDPRT (149.2 KB)