Pole "opis" nie pojawia się już podczas rejestrowania części lub zespołu

Witam

Chciałbym uzyskać pomoc, od czasu aktualizacji systemu Windows w tym tygodniu mamy problem z rejestracją naszych części.

Podczas zapisywania pole "Opis" nie pojawia się już w polach "Nazwa pliku" i "Typ".

Czy wiesz, jak sprawić, by pojawił się ponownie?

Kamień

Czy możesz zamieścić zrzut ekranu (do załączenia, w przeciwnym razie jest prawie nieczytelny)?

może to być po prostu ustawienie wyświetlania systemu Windows, które zostało zresetowane.

Poniżej znajduje się zrzut ekranu ze strzałką, w której brakuje opisu.

capture18.05.2018.jpg

Cześć Pierre

Nie byłyby to przypadkowe części znajdujące się w skrzynce z narzędziami, ponieważ w tym przypadku dochodzi do interakcji z próżnością

http://help.solidworks.com/2018/french/SolidWorks/toolbox/HIDD_TOOLBOX_CUSTOMIZE_HARDWARE.htm?id=691d6b19b0c04851b73c3cce296f8e1f#Pg0&ProductType=&ProductName=

Pozdrowienia

EDIT: Na pewno nie znalazłbyś się w środowisku wielu użytkowników (ponieważ w tym przypadku mogą istnieć ograniczenia w zależności od aktorów). Oznaczałoby to, że obszar ten jest dostępny tylko dla niektórych osób. W tym przypadku skontaktuj się z menedżerem danych, ponieważ ktoś mógł dokonać modyfikacji jednocześnie z aktualizacją systemu Windows

Witam Zozo_mp ,

To nie są części skrzynki narzędziowej.

Nie, moi koledzy też mają ten sam problem od czasu aktualizacji. A otwarte pokoje są na moim dysku lokalnym, więc nie ma wielu użytkowników.

1 polubienie

Większy!  większy!!   Więc tutaj wysycham, bo nie widzę związku między windowsem a SW w tym przypadku na funkcji czysto solidworks.

Ponieważ, jeśli SW korzysta z procedur Windows, miałbyś problem z innymi funkcjami i nie byłbyś jedynym na świecie.

Przekazuję przepraszam

Jest nas co najmniej 3 osób, z moimi kolegami^^.

W każdym razie dziękuję.

1 polubienie

Witam

Jest nas dwoje i mamy ten sam problem.
Dostałem aktualizację systemu Windows tydzień temu i od tego czasu mam błąd.
Wczoraj mój kolega miał aktualizację, a dziś rano ten sam problem.

Są to nowe części i części znormalizowane poza skrzynką narzędziową lub inne.

Jeśli masz jakieś wiadomości...

Nie jest to dobra wiadomość!  Zła wiadomość

Przy okazji! Która wersja systemu Windows

Witam

Zgaduję, że jest to aktualizacja systemu Windows 10 do wersji 1803, która jest obecnie wdrażana.

Czy próbowałeś naprawy Solidworks?

Pozdrowienia

Witam

Zrobiłem poprawkę oprogramowania i dostałem linię opisu do rekordów.

Według My CAD, który miałem w telefonie, aktualizacja Windows 10 zerwała linki w SW i Windows.

Dokonując naprawy oprogramowania, odtwórz je.

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Po aktualizacji SolidWorks SP3 problem został rozwiązany.

Dziękuję i życzę miłego dnia

1 polubienie

Ah ba jeśli jest coś przydatnego w tej aktualizacji, co za zły język robię XD

Opis sp3 był trochę ubogi jak na mój gust jak na prawie 1GB danych

Witam

Mam ten sam problem, nie ma już opisu, jednym z rozwiązań jest nagrywanie pod częścią, gdy jesteś w zespole lub na rysunku, aby zapobiec zniknięciu opisu, ale nie jest to zbyt praktyczne. Korzystam z systemu Windows 10 i zauważyłem, że w systemie Windows 7 nie ma problemu (patrz obrazek poniżej). Korzystam z SolidWorks 2017 SP5.0 i nie mogę przełączyć się na 2018 SP3.