Witam
BTS CPI na przemian, jeśli to możliwe, z licencją zawodową CPI, co rzeczywiście będzie bardziej odpowiadało zapotrzebowaniu na pracę w biurze projektowym.
Pozdrowienia
Witam
BTS CPI na przemian, jeśli to możliwe, z licencją zawodową CPI, co rzeczywiście będzie bardziej odpowiadało zapotrzebowaniu na pracę w biurze projektowym.
Pozdrowienia
To właśnie sobie wmawiałam... Dziękuję za odpowiedź
Poradzono mi również, aby bezpośrednio wypróbować licencję pro. Ze swojej strony nie sądzę, aby pomysł był dobry, biorąc pod uwagę różnicę w dziedzinie. Co myślisz?
Witaj Dylan,
Oprócz BTS CPI istnieje również tytuł zawodowy Industrial Design of Mechanical Systems, który pozwala na posiadanie odpowiednika w ciągu 10 miesięcy (ale traktowanego jako BAC+2!). Jest to uznawany przez pracodawców tytuł RNCP (został stworzony przez profesjonalną gałąź przemysłu).
Z drugiej strony, jeśli chodzi o materiały, jest TYLKO rysunek. Uczę w Lyonie w ERP Georges GUYNEMER, gdzie został on założony w zeszłym roku. Zobacz moją stronę:
http://ts.cism.free.fr/
Robi to również kilka AFPA (pod nazwą TSCI, Technicien Supérieur en Conception Industrielle).
Alan. ERP, kiedy mówisz, że jest tylko rysunek to tak naprawdę tylko rysunek, ani nawet trochę mechaniki i matematyki?
Pozdrowienia
Przepraszam za spóźnioną odpowiedź.
Ta oferta jest dość ciekawa, ale myślę, że mechanika, oprócz tego, że jest ekscytująca, ma ogromne znaczenie.
Witam
Dyplomy są dobre, ale to nie wszystko. A priori, musiałeś już rysować na swoim treningu. Nie powinieneś zatykać się na wszystkich kryteriach ofert pracy. Nikt nigdy nie wypełnia wszystkich aplikacji. Dyplom, doświadczenie, oprogramowanie, zawsze coś jest nie tak. Więc zrób to, gdy tylko zobaczysz coś, co może Ci się spodobać.
Z drugiej strony, jeśli chcesz pracować (i ewoluować) w biurze projektowym, z pewnością zostaniesz poproszony o napisanie dokumentów, które będą mogły być czytane przez klientów. Jeśli nie chcesz straszyć rekruterów, zwróć uwagę na język francuski w swoim pisaniu. Jeśli zrobisz jeden lub dwa, to w porządku, ale w twoim poście musi być około jednego błędu na linijkę... (tak, wiem, jestem nudny. Ale w tej chwili jest prawdziwy trend w tym zakresie).
Powodzenia na przyszłość.
I @Chamade więcej... Dyplomy to nie wszystko. Aplikowałam niezliczoną ilość razy, gdy moje studia nie były zgodne z prośbami rekrutera. I nigdy nie było to przeszkodą ani przeciwwskazaniem, aby iść na rozmowę kwalifikacyjną.
Krótko mówiąc, nie wahaj się aplikować, jeśli wszystkie cechy nie są zgodne (dyplom, ale także doświadczenie ;) )
Powodzenia w badaniach w tym nieco skomplikowanym okresie.
Owszem, dyplom to nie wszystko, lepiej moim zdaniem być pomysłowym niż inżynierem, ale uwaga, niekoniecznie jest to opinia pewnej liczby rekruterów. Myślę, że nadal lepiej jest skupić się na minimalnym dyplomie, a przede wszystkim przygotować go poprzez program pracy i studiów, aby połączyć dyplom i doświadczenie.
Pozdrowienia
@d. Zrozumiał
To rysowanie w najszerszym tego słowa znaczeniu!
Rzeczywiście, robimy mecha (z dostosowanymi mahami, które do niego pasują).
i angielskiego, bo jest ogromne zapotrzebowanie na zatrudnienie w tym sensie.
Więcej komputera.
Ale tak nie jest w przypadku AFPA.
Poza tym istnieje analiza funkcjonalna, CdCF, analiza wartości, PERT, Gantt, GRAFCET.
Wszystko to przydaje się przyszłemu rysownikowi.
http://ts.cism.free.fr/
Prowadziłem również bloga, na którym zbierałem ogłoszenia o projektantach przemysłowych w regionie Rodan-Alpy.
Jeśli może się przydać Lynkoyenom
http://emploicao.unblog.fr/
Dziękuję za radę.
Chamade, biorę pod uwagę Twoją uwagę, co prawda mam problem z ortografią, co uniemożliwiło mi pisanie w ten sposób na jakimkolwiek forum. Zamierzam jednak przyjrzeć się temu problemowi.
Alan. ERP, uspokaja mnie i mówi, że jest to na pewno dobra ścieżka dla Dylana, ponieważ pozwoli mu wtedy zbliżyć się do zawodu rysownika w porównaniu z jego początkowym szkoleniem bez cofania się na 2 do 3 lat studiów,
Witam
Posiadając wskaźnik CPI BTS, udało mi się szybko znaleźć pracę, zarówno jako pracownik tymczasowy w okresach bezrobocia, jak i na umowę o pracę na czas nieokreślony (2. miejsce w moim zatrudnieniu). Szkolenie jest bardzo kompletne i pozwala na działanie na danym stanowisku, ale radzę celować w biura projektowe z zespołem na miejscu (a nie samemu). Studia licencjackie pozwalają dobrze się specjalizować i mogą być plusem przy rekrutacji.
Teraz trening wskazany przez alaina. ERP pozwala uniknąć powrotu do szkoły na 2 lub 3 lata. I na pierwszy rzut oka wydaje się, że wraca do podstaw zawodu rysownika.