Szablon nie jest już wyświetlany na ekranie

Witam

Model 3d nie jest już wyświetlany na ekranie, miałem już ten problem ale nie pamiętam jak to zrobiłem.

Dziękuję

Witam

Sprawdź, czy nie ukryłeś funkcji w drzewie tworzenia? Zdarza mi się też czasami, zamiast klikać edytuj lub klikać ukryj...

1 polubienie

Witam

W przeciwnym razie ctrl+Q czasami są to błędy podczas rekonstrukcji.

Witam

Musisz zajrzeć do swojego pokoju, aby zobaczyć, czy wszystkie ciała (objętość i/lub powierzchnia) są aktywowane.
Następnie, jak mówi ac cobra 427, funkcja może być ukryta (na przykład w celu wykonania szkicu).

W przeciwnym razie, jak mówi Cyril.f, może to być również błąd do odbudowania.

1 polubienie

Problem polega na tym, że po kliknięciu prawym przyciskiem myszy funkcji "ukryj i po prostu niedostatecznie edytowanej" w małym oknie, a jeśli klikniesz ukryj, nic nie wskazuje, że funkcja jest ukryta...

1 polubienie

Jeśli poprzednie rozwiązania nie działają, wyłącz go i włącz ponownie.

Sprawdź również, czy wykonałeś cięcie, jeśli twój kawałek nie jest przed tym

Lub zwróć też uwagę na światła, jeśli nie są już aktywne

Jest na planie

Zrób nam sitodruk drzewa stworzenia. Być może przyniosłeś z powrotem kawałek, który zgubił się w kosmosie; Kliknij dwukrotnie, tak jakbyś chciał wyśrodkować swoją część na ekranie i pokaż kliknięcie prawym przyciskiem myszy w lewym dolnym rogu i przeciągnij na przeciwną stronę ekranu, aby  złapać wszystko, a zobaczysz, czy jest tam twój zespół.

1 polubienie

Możesz też spróbować edytować jedną z części, aby sprawdzić, czy spowoduje to ponowne pojawienie się części lub zespołu.

Gdy wybiorę zestaw, w oknie podglądu widzę mój zestaw.

Czy jest to podgląd zestawów, których już nie widzisz?

Musisz sprawdzić, czy skojarzenia plików zostały wykonane, w opcjach systemowych -> Eksplorator plików -> zaznacz wszystko i uruchom ponownie Solidworks.

Następnie aktywuj opcję próbek:

Odznacz, zatwierdź i ponownie zaznacz opcję systemu Windows:

A następnie otwórz złożenie, edytuj wymiar do przetestowania.
Zdefiniuj go w rzucie izometrycznym. Zapisz z miniaturą.
Zobacz, czy to pasuje do biznesu :)

Oto moja arboressance

probleme_affichage.jpg

Może to stan wyświetlania w pomieszczeniu, w którym przeszkadza problem?

Cóż, chłopcy, mój problem został rozwiązany: rób notatki, robisz Ctrl 1 do Ctrl 8 i wszystko wraca do normy. Osoba z axemble wyjaśniła mi, że być może w pewnym momencie model posunął się za daleko z zoomem.

Dziękuję wszystkim za przyjrzenie się mojemu problemowi, życzę wszystkim miłego dnia

E.Léault

2 polubienia

W rezultacie, AC COBRA miał właściwą odpowiedź od pierwszej strony.

3 polubienia

Nie sądzę, ponownie przeczytałem odpowiedź, która nie mówi o tym samym.

Cóż, poprosiłem cię, abyś dwukrotnie kliknął (w domyśle na kole), aby wyśrodkować swój kawałek, a gdybyś to zrobił, pojawiłby się ponownie....

2 polubienia

Witaj kobra AC

To, co jest ukryte dla ciebie, niekoniecznie ma to dla innych.

Miłego dnia

1 polubienie