Witam wszystkich.
Zwracam się do Was, ponieważ obecnie mam duży problem.
Dwa dni temu mogłem bez problemu korzystać z mojego solidworksa, działał cudownie i od tego czasu pozostaje tylko w tyle pod względem renderowania obrazu kreacji, po prostu tworzenie nowego szkicu mój komputer jest bardzo, bardzo wolny.
Sprawdziłem, mimo mojej małej karty graficznej, SD dobrze uruchamia się na tej jednej, a nie na płycie głównej.
Przetestowałem wiele rzeczy, odinstalowałem/ponownie zainstalowałem, majstrowałem przy ustawieniach SD.
Spojrzałem również na najnowszą aktualizację mojej karty graficznej i zostało to zrobione na długo przed wykryciem moich problemów z powolnością 2 dni temu.
Kilka informacji o moim komputerze (nawet jeśli myślę, że nie będzie to przydatne, ponieważ wcześniej SD działało bez problemu, a zatem kto mnie wspierał na komputerze):
karta graficzna: NVIDIA GeForce 820m
8 GB pamięci RAM
Intel i3 w paśmie 1,9 GHz
oraz Windows10 x86
Jeśli masz pomysł, dlaczego, jak lub czy ten problem już Ci się przydarzył, szukam rozwiązania / pomysłów
Dziękuję
Anthony
Czy otrzymałeś aktualizację SolidWorks (następny SP?)
Aktualizacja systemu Windows?
Witam
Którą wersję oprogramowania uruchamiasz na 32-bitowym komputerze w W10?
Jak widać tutaj: http://www.solidworks.fr/sw/support/SystemRequirements.html
SW jest kompatybilny z W10 dopiero od SW 2015 SP5. I te wersje już nie istnieją w wersji 32-bitowej!
5 polubień
@Remrem dlaczego mówisz o 32-bitach???
W przeciwnym razie powinieneś spróbować oczyścić dysk (myślę o nasyceniu plików lokalnych)
Pozdrowienia
G. mówi o windows 10 x86 w swojej konfiguracji, więc 32 bity
5 polubień
>@Remrem dlaczego mówisz o 32 bitach???
>i Windows 10 x86
32-bitowy Signigie "x86"
Edit: Spalony z dokładnością do 51s :p
2 polubienia
Ok ok, przepraszam, straciłem okazję żeby się zamknąć :)
Nie wiedziałem.
Myślę, że 32-bit nie jest zbyt rozpowszechniony, więc jeśli musisz wysyłać pliki do klientów lub podwykonawców, to musi to być kłopot!!
Nie?
Miłego zakończenia popołudnia
uruchamia mały SolidWorks Rx
następnie Konserwacja systemu
2 polubienia
Po lewej:
Nie zmienia to niczego w plikach. W przypadku korzystania z 32-bitowego pakietu Office można używać plików z 64-bitowego pakietu Office i na odwrót.
64bits pozwala lepiej zarządzać pamięcią RAM przez aplikację.
3 polubienia
Witam, jestem dość zaskoczony, że ludzie nie wahają się zwrócić mi uwagi, że nie wiem zbyt wiele o komputerach, z drugiej strony, jeśli chodzi o rozwiązanie, uważam, że uruchamiamy @Antoine, który jest o wiele bardziej irytujący niż ja...
Czy próbowałeś więc stworzyć Solidworks Rx? sprzątanie za pomocą CCleaner? Oczyszczanie dysku???
Miłego końca dnia
L'Ignare en informatique ;)
2 polubienia
Po lewej:
Przepraszam, jeśli myślałeś, że moim celem było napiętnowanie cię lub sprawienie, byś wyglądał na ignoranta.
Szczerze mówiąc, mój pomysł był daleki od tego. Myślę, że wszyscy uczestniczymy w Lynkoa, aby dzielić się i uczyć się. :-) Jeśli udało mi się nauczyć cię czegoś na ten temat, z pewnością będziesz miał mi coś do nauczenia na inne tematy.
Miłego dnia ;-)
3 polubienia
Witam wszystkich @Remrem, zapewniam Cię, że w pełni rozumiem mój brak wiedzy z informatyki i wcale nie winię Was za uwagi ;)
Jeśli chodzi o nauczanie Cię, mam nadzieję, że pewnego dnia będę mógł Ci pomóc, ponieważ jak mówisz, celem tego forum jest pomaganie sobie nawzajem w razie potrzeby.
Miłego dnia i powodzenia ;)
G.
Witam
Czy próbowałeś emulować funkcje OpenGL w opcjach oprogramowania na poziomie Performance?
Jeśli aktywacja tego działa lepiej, to dlatego, że masz problem z CG.
@+
1 polubienie
Czy nie byłoby aktualizacji systemu Windows (KBxxxx), która zostałaby wykonana bez Twojej wiedzy?
Stosunkowo często występują problemy z kompatybilnością między oprogramowaniem a KB...
@ G.: wszyscy jesteśmy tutaj, aby się uczyć ;-)
1 polubienie
Witam wszystkich!
Więc próbowałem wszystkiego, co mi kazałeś, a nawet zdefragmentowałem dysk, aby zobaczyć. Ale nic się nie zmieniło
A rozwiązanie najwyraźniej przyszło z innego źródła.
Właśnie usunąłem dwa rozszerzenia, które znajdowały się w tym samym folderze co solidworks, nie pamiętam ich nazwy, przepraszam, ale myślę, że jednym z nich było tworzenie rysunków 2D.
Naprawdę zadziwia mnie, że usuwając tylko dwa rozszerzenia, nie mam już opóźnień. Jeśli tak się stanie, to w ogóle stamtąd nie pochodzi, ale nie potrafię wyjaśnić, co w międzyczasie zmieniło się na moim komputerze.
Dziękujemy wszystkim za pomysły i propozycje!
Anthony
Witam wszystkich!
Więc próbowałem wszystkiego, co mi kazałeś, a nawet zdefragmentowałem dysk, aby zobaczyć. Ale nic się nie zmieniło
A rozwiązanie najwyraźniej przyszło z innego źródła.
Właśnie usunąłem dwa rozszerzenia, które znajdowały się w tym samym folderze co solidworks, nie pamiętam ich nazwy, przepraszam, ale myślę, że jednym z nich było tworzenie rysunków 2D.
Naprawdę zadziwia mnie, że usuwając tylko dwa rozszerzenia, nie mam już opóźnień. Jeśli tak się stanie, to w ogóle stamtąd nie pochodzi, ale nie potrafię wyjaśnić, co w międzyczasie zmieniło się na moim komputerze.
Dziękujemy wszystkim za pomysły i propozycje!
Anthony