Nietypowe spowolnienie prac bryłowych

Witam wszystkich.

Zwracam się do Was, ponieważ obecnie mam duży problem.

Dwa dni temu mogłem bez problemu korzystać z mojego solidworksa, działał cudownie i od tego czasu pozostaje tylko w tyle pod względem renderowania obrazu kreacji, po prostu tworzenie nowego szkicu mój komputer jest bardzo, bardzo wolny.

Sprawdziłem, mimo mojej małej karty graficznej, SD dobrze uruchamia się na tej jednej, a nie na płycie głównej.

Przetestowałem wiele rzeczy, odinstalowałem/ponownie zainstalowałem, majstrowałem przy ustawieniach SD.

Spojrzałem również na najnowszą aktualizację mojej karty graficznej i zostało to zrobione na długo przed wykryciem moich problemów z powolnością 2 dni temu.

Kilka informacji o moim komputerze (nawet jeśli myślę, że nie będzie to przydatne, ponieważ wcześniej SD działało bez problemu, a zatem kto mnie wspierał na komputerze):

karta graficzna: NVIDIA GeForce 820m

8 GB pamięci RAM

Intel i3 w paśmie 1,9 GHz

oraz Windows10  x86

Jeśli masz pomysł, dlaczego, jak lub czy ten problem już Ci się przydarzył, szukam rozwiązania / pomysłów

Dziękuję

Anthony

Czy otrzymałeś aktualizację SolidWorks (następny SP?)

Aktualizacja systemu Windows?

Witam

Którą wersję oprogramowania uruchamiasz na 32-bitowym komputerze w W10?

Jak widać tutaj: http://www.solidworks.fr/sw/support/SystemRequirements.html

SW jest kompatybilny z W10 dopiero od SW 2015 SP5. I te wersje już nie istnieją w wersji 32-bitowej!

5 polubień

@Remrem dlaczego mówisz o 32-bitach???  

W przeciwnym razie powinieneś spróbować oczyścić dysk (myślę o nasyceniu plików lokalnych) 

Pozdrowienia

G. mówi o windows 10 x86 w swojej konfiguracji, więc 32 bity

5 polubień

>@Remrem dlaczego mówisz o 32 bitach???  

>i Windows 10  x86

32-bitowy Signigie "x86"

Edit: Spalony z dokładnością do 51s :p

2 polubienia

Ok ok, przepraszam, straciłem okazję żeby się zamknąć :)

Nie wiedziałem.

Myślę,  że 32-bit nie jest zbyt rozpowszechniony, więc jeśli musisz wysyłać pliki do klientów lub podwykonawców, to musi to być kłopot!!

Nie?

Miłego zakończenia popołudnia

uruchamia mały SolidWorks Rx

następnie Konserwacja systemu

2 polubienia

Po lewej:

Nie zmienia to niczego w plikach. W przypadku korzystania z 32-bitowego pakietu Office można używać plików z 64-bitowego pakietu Office i na odwrót.

64bits pozwala lepiej zarządzać pamięcią RAM przez aplikację.

3 polubienia

Witam, jestem dość zaskoczony, że ludzie nie wahają się zwrócić mi uwagi, że nie wiem zbyt wiele o komputerach, z drugiej strony, jeśli chodzi o rozwiązanie, uważam, że uruchamiamy @Antoine, który jest o wiele bardziej irytujący niż ja...

Czy próbowałeś więc stworzyć Solidworks Rx? sprzątanie za pomocą CCleaner? Oczyszczanie dysku???

Miłego końca dnia

L'Ignare en informatique ;)

2 polubienia

Po lewej:

Przepraszam, jeśli myślałeś, że moim celem było napiętnowanie cię lub sprawienie, byś wyglądał na ignoranta.

Szczerze mówiąc, mój pomysł był daleki od tego. Myślę, że wszyscy uczestniczymy w Lynkoa, aby dzielić się i uczyć się. :-) Jeśli udało mi się nauczyć cię czegoś na ten temat, z pewnością będziesz miał mi coś do nauczenia na inne tematy.

Miłego dnia ;-)

3 polubienia

Witam wszystkich @Remrem, zapewniam Cię, że w pełni rozumiem mój brak wiedzy z informatyki i wcale nie winię Was za uwagi ;)

Jeśli chodzi o nauczanie Cię, mam nadzieję, że pewnego dnia będę mógł Ci pomóc, ponieważ jak mówisz, celem tego forum jest pomaganie sobie nawzajem w razie potrzeby.

Miłego dnia i powodzenia ;)

G.

Witam

Czy próbowałeś emulować funkcje OpenGL w opcjach oprogramowania na poziomie Performance?

Jeśli aktywacja tego działa lepiej, to dlatego, że masz problem z CG.

@+

1 polubienie

Czy nie byłoby aktualizacji systemu Windows (KBxxxx), która zostałaby wykonana bez Twojej wiedzy?

Stosunkowo często występują problemy z kompatybilnością między oprogramowaniem a KB...

@ G.: wszyscy jesteśmy tutaj, aby się uczyć ;-)

1 polubienie

Witam wszystkich!

Więc próbowałem wszystkiego, co mi kazałeś, a nawet zdefragmentowałem dysk, aby zobaczyć. Ale nic się nie zmieniło

A rozwiązanie najwyraźniej przyszło z innego źródła.

Właśnie usunąłem dwa rozszerzenia, które znajdowały się w tym samym folderze co solidworks, nie pamiętam ich nazwy, przepraszam, ale myślę, że jednym z nich było tworzenie rysunków 2D.

Naprawdę zadziwia mnie, że usuwając tylko dwa rozszerzenia, nie mam już opóźnień. Jeśli tak się stanie, to w ogóle stamtąd nie pochodzi, ale nie potrafię wyjaśnić, co w międzyczasie zmieniło się na moim komputerze.

Dziękujemy wszystkim za pomysły i propozycje!

Anthony

Witam wszystkich!

Więc próbowałem wszystkiego, co mi kazałeś, a nawet zdefragmentowałem dysk, aby zobaczyć. Ale nic się nie zmieniło

A rozwiązanie najwyraźniej przyszło z innego źródła.

Właśnie usunąłem dwa rozszerzenia, które znajdowały się w tym samym folderze co solidworks, nie pamiętam ich nazwy, przepraszam, ale myślę, że jednym z nich było tworzenie rysunków 2D.

Naprawdę zadziwia mnie, że usuwając tylko dwa rozszerzenia, nie mam już opóźnień. Jeśli tak się stanie, to w ogóle stamtąd nie pochodzi, ale nie potrafię wyjaśnić, co w międzyczasie zmieniło się na moim komputerze.

Dziękujemy wszystkim za pomysły i propozycje!

Anthony