Solidworks 2015 Nietypowe spowolnienie działania

Witam

Mamy komputery, na których zainstalowany jest Solidworks 2014 i działa płynnie.

Chcieliśmy zainstalować wersję 2015 (zachowując wersję 2014) i nie nadaje się ona do użytku, ponieważ wszystkie działania są bardzo powolne: około dziesięciu sekund przed wykonaniem funkcji (powiększenie, obrót, otwarcie pliku,...)!

Czy ktoś ma wytłumaczenie?

Witam

Sprawdź, czy zainstalowałeś 3072630 Microsoft KB z usługi Windows Update, w następujący sposób:

1. Aby otworzyć usługę Windows Update, kliknij przycisk Start .Image du bouton Démarrer W polu wyszukiwania wpisz Aktualizacja, a następnie na liście wyników kliknij pozycję Windows Update.
  2. W lewym okienku kliknij opcję Wyświetl historię aktualizacji.

Jeśli tak, odinstaluj go, postępując zgodnie z tym samouczkiem:

http://www.mycadblog.fr/problemes-solidworks-rencontres-apres-la-mise-a-jour-de-microsoft/

Jeśli to nie zadziała, można zresetować ustawienia SolidWorks (które można przywrócić później), aby określić, czy pochodzą one z konfiguracji stacji roboczej: http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

1 polubienie

UsługaKB 3072630 została pomyślnie wyłączona przed instalacją.

Poszukam ustawień solidworks.

1 polubienie

O dziwo, powolność była spowodowana złą konfiguracją naszego serwera

2 polubienia

czyli.? Czy możesz wyjaśnić, która zła konfiguracja serwera? Jestem zainteresowany.

Tak, też jestem zainteresowany, to jest serwer licencji solidworks?

Serwer PDM?

A może tylko serwer plików?

Na czym polegały zmiany?

1 polubienie

Nie wiem dokładnie, to dział IT się tym zajął.

Musiał być problem z konfiguracją połączeń na serwerze firmowym lub na serwerze licencyjnym.

Wykryłem problem po odłączeniu sieciowego, ponieważ odkryłem, że system Windows również ma "powolne" zachowanie

Mamy to samo bp od 1 tygodnia, sw ma wolne (nawet prosta funkcja ma problemy z uruchomieniem).

Kiedy spojrzysz na menedżera, SW eksploduje wynikami, jakby nie odpuszczał. Nawet bez otwartego pliku, cała pamięć była zapełniona przez sw.

I oczywiście Windows też się opóźnia...

Jeśli możesz mieć informacje, jestem naprawdę zainteresowany.

Czy problem został rozwiązany za pomocą infolinii? A może tylko dział IT?

Nie wiem, czy uda mi się uzyskać jakieś informacje, ponieważ konserwacją komputera zajmuje się firma zewnętrzna... Ponadto nie byłem obecny podczas ich interwencji.

Czy odłączono sieciowy i pracowano lokalnie, aby sprawdzić, czy solidworks działa poprawnie?

Usługa informacyjna zablokowała automatyczne aktualizacje systemu Windows. I usuń ostatnio zainstalowane.

Na razie to działa...

Jedyna informacja, jaką udało mi się uzyskać: solidworks zamierzał szukać na złym serwerze licencyjnym (po przeniesieniu komputera, a tym samym serwera)

1 polubienie