Mamy ten sam problem z powolnością na jednym z naszych komputerów, gdy chcieliśmy przejść z 2014 roku na 2015 lub 2016 rok.
W tej mamy GEFORCE, w porównaniu do kart QUADRO w pozostałych. Nie wiemy tego na pewno, ale może to pochodzić z karty graficznej nieprzystosowanej do Solidworks.
Witam, to właśnie podczas zmiany wersji pojawiły się problemy, lub podczas tworzenia złożonego montażu???
Ponieważ jeśli jest to zmiana wersji, możemy pomyśleć o problemie z oprogramowaniem, ale jeśli jest to tworzenie zestawu, może się okazać, że twoja metoda nie jest najlepsza.
Może się zdarzyć, że jest to problem z zarządzaniem pamięcią z bardzo złożonymi obiektami i scenami , miałem przypadek z zespołami ponad 50 000 złożonych obiektów, w których wydajność spadła, ponieważ przeliczenia w pamięci stają się ogromne (pamięć jest w tym przypadku podzielona na tysiące bloków, które zajmują procesor w bardzo długich przeliczeniach i kontrolach) Rozwiązałem problem z szybszą pamięcią i "plusem" z większą ilością rdzeni i szybszym w tej samej maszynie, balans o około 35% szybszy, nie zmieniałem karty graficznej Quadro.
Chciałem wiedzieć, czy nadal przeszkadza Ci powolność, ponieważ jeden z użytkowników mojej firmy ma poważne spowolnienia od czasu aktualizacji w 2016 SP2. i te mimo konfiguracji podobnej do Twojej.
Wracam do tego tematu, ale nie mając odpowiedzi, pomyślałem, że powinienem zamieścić rozwiązanie, które udało się znaleźć naszemu wsparciu technicznemu.
opcja "emuluj funkcje openGL" została zaznaczona w Narzędzia/Opcje/Wydajność. Oprogramowanie działa dobrze po odznaczeniu tej opcji. Jeśli to pole zostanie zaznaczone automatycznie, należy odinstalować bieżący sterownik karty graficznej i zainstalować certyfikowaną wersję.
Mam nadzieję, że znajdziesz również to, co spowalnia Twój SolidWorks.