Powolność "konturowania"

Przychodzę do Ciebie z nadzieją, że możesz mi pomóc w rozwiązaniu problemu na Solidworks. 
Po najechaniu kursorem na pomieszczenie, plan lub szkic, kontury tych ostatnich są ponownie rysowane, zanim będzie można wejść w interakcję. Zwykle ta operacja jest wykonywana w mgnieniu oka. W moim przypadku muszę poczekać kilka sekund zanim to zadanie zostanie wykonane (patrz załączony film). Po zakończeniu i przed nowym zawisem nie mam problemu z wydajnością
Pracuję na surface pro 5 Intel Core i7-7600 CPU 2,5 GHz i 8 GB pamięci RAM. Wcześniej miałem surface pro 3 i5 4 GB pamięci RAM i nie miałem żadnych problemów. Ponadto procesor nie jest używany w więcej niż 30%.

Z góry dziękuję za pomoc, której mogłeś mi udzielić,

solidworks_edition_etudiante_-_utilisation_universitaire_uniquement_-_porte_satellite.sldprt_2019-05-27_09-59-19.mp4

Wygląda na to, że jest to problem graficzny.

Sprawdź sterownik karty: https://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html

2 polubienia

Tak, jak już wspomniano przez @max59........ +1

Zobacz rozliczanie kart graficznych 

Wersja Windaube

Wersja SOLIDWORKS 

@+

1 polubienie

Witam

Niestety ani profesjonalne powierzchnie, ani moja karta graficzna (Intel(R) Iris(R) Plus Graphics 640) nie są wymienione na liście.

Po krótkich poszukiwaniach odkryłem, że niektórzy ludzie dodają klucz do swojego rejestru, aby był kompatybilny, co zrobiłem (patrz komputer) i w cudowny sposób mój problem już się nie pojawia! Wtedy duże rozczarowanie, tworzenie lub modyfikowanie szkicu lub funkcji sprawia, że SW wypluwa...  

Wygląda na ugotowany...

registre.png