Funkcja powolnej spawanej konstrukcji

Witam
Właśnie przełączyłem się z SDW15 na SDW16, ale nadal mam ten sam problem.
Kiedy korzystam z funkcji konstrukcji spawanej, gdy tylko mój system składa się z więcej niż 4 lub 5 elementów, mam duży problem z powolnością za każdym razem, gdy chcę wybrać zespół, lub za każdym razem, gdy chcę edytować funkcję konstrukcji spawanej.
Każda strona systemu ładuje się pojedynczo (patrz załączony zrzut ekranu), a czasami może to potrwać do 3 minut.
Czy możesz mi pomóc?
Dziękuję!

1 polubienie

Czy to w systemie Windows 7, 8 lub 10?

1 polubienie

A jaki Service Pack?

1 polubienie

Witam

Aby rozwiązać ten problem, możesz obniżyć pasek, aby zablokować funkcje (żółty pasek u góry drzewa tworzenia (początek historii)). Zapobiegnie to niepotrzebnemu przeładowywaniu. Czy jesteś na bieżąco ze sterownikami karty graficznej???

2 polubienia

Mam wrażenie, że korzystasz z profili takich jak Item24 czy Bosch.

Przy takim profilu funkcje konstrukcji spawanych są rzeczywiście powolne. Staram się więc tworzyć kilka "prostych" funkcji zamiast dużej, która robi wszystko, nawet jeśli oznacza to konieczność wprowadzania zmian, które zostałyby wykonane automatycznie.

Jeśli chodzi o funkcje regulacji, jako granicę regulacji należy używać powierzchni, a nie ciała. Jest tylko trochę mniej piękny.

4 polubienia

Kształt profilu rzeczywiście musi odgrywać rolę w powolności procesu... ale nie jestem przekonany, że przejście z Sldw2015 na Sldw2016 pomoże rozwiązać problem.

Powinniśmy przyjrzeć się bardziej charakterystyce komputera/stacji roboczej.

Jaki procesor, pamięć RAM, karta graficzna itp.?

1 polubienie

Cze wszystkim

Dziękuję za odpowiedzi!

Rozwiązałem mój problem z powolnością, odznaczając pole "emuluj otwarte funkcje GL" w tools>options>performance.

Wygląda na to, że moja karta graficzna AMD FirePro W2100 wystarczy.

Dziękujemy i do zobaczenia następnym razem!

1 polubienie