Tak, pracujemy na serwerze licencyjnym i wszyscy korzystamy z tej samej wersji SolidWorks (2022 SP5).
Korzystamy z biblioteki komponentów (i różnych części) dostępnych dla każdego na serwerze.
Dla Twojej informacji, od początku otwierania pliku minęło 1h10:

Dobrze ładuje wirtualne części:
Powtarzam się, ale => Ta biblioteka również wymaga aktualizacji! Nie zapominając o ponownym załadowaniu wszystkich konfiguracji, jeśli istnieją, przed zapisaniem w nowej wersji Solidworks (i... Tak, dla każdego pliku.).
Ps: Czy to normalne, że nazwy twoich wirtualnych części w katalogu tymczasowym nazywają się Copy(1), Copy(2), Copy(3) ...?
1 polubienie
Elementy biblioteki zostały przekonwertowane (wszystkie konfiguracje).
Dla plików copie(1), copy(2), copy (3) mojego złożenia jest to zespół składający się z kilku części, które pochodzą z tej samej części podstawowej.
Każda część jest wirtualizowana podczas wstawiania. Dlatego SolidWorks nazywa je copy(1), copy(2), ... w drzewie budowy
Witam
Małe pytanie, ale SWUtilities2016, czy w instalacji nie byłoby piłki?
SW umieszcza je wszędzie, czy nie masz zainstalowanych dwóch wersji SW na tej samej stacji roboczej?
2 polubienia
Na omawianej stacji roboczej znajdował się SW 2018, który został odinstalowany w 2022 roku w celu zainstalowania oprogramowania SW 2021, a następnie SW 2021 został odinstalowany w sierpniu w celu zainstalowania oprogramowania SW 2022.
Z drugiej strony przedmiotowy plik został sporządzony na podstawie SW 2021
Witam
Biorąc pod uwagę problem, który wydaje się skomplikowany do rozwiązania (identyfikacja problemu), zajmę się bardziej formatowaniem stacji roboczej i całkowitą ponowną instalacją.
Przynajmniej zaczyna się od nowa w całkowicie czystej konfiguracji.
Odinstalowanie oprogramowania nigdy nie jest idealnie czyste, nawet jeśli tylko na poziomie rejestru. Może generować błędy w każdym miejscu i w zależności od tego, jak przeszedłeś z Windows 10 na 11, może również sprawić, że oprogramowanie będzie niestabilne.
W przeciwnym razie myślę o ostatniej rzeczy dotyczącej systemu Windows 11, jest to szalony błąd, który sprawia, że komputer nie uruchamia się z pełną mocą (użycie procesora przy zaledwie 5% szybkości zegara i nagle SW opóźnia się, jakby nie było dozwolone).
Ze swojej strony byłem zmuszony zrestartować stację roboczą, aby mieć odpowiednie ustawienie opcji zasilania, więc skończyło się na formatowaniu stacji roboczej i od tego czasu nie ma już problemów (mogę powiedzieć, że procesor, który ogranicza się do 1Ghz na SW to horror)
4 polubienia