Nie można było przekształcić wybranego elementu w linię kołową lub łuk
CF Image, otrzymałem ten komunikat o błędzie, gdy chciałem zwymiarować między moją belką a osłoną (czerwona i niebieska linia)... Nie rozumiem, dlaczego odmawia oceny tego... A jednak moja belka jest prostokątna, jak moja pochwa...
W przeciwnym razie musisz wybrać 1 z dwóch pociągnięć, kliknąć inną linię, która jest prostopadła do tego pierwszego pociągnięcia, kliknąć punkt szkicu, aby uzyskać punkt przecięcia, a następnie zrobić to samo dla drugiego pociągnięcia.
Jeśli dobrze prześledziłem wątek twoich pytań, twoja belka musi być importowanym ciałem (lub nawet powierzchnią). Jeśli dobrze zrozumiałem, miałeś duże problemy z zaimportowaniem swojego budynku. Myślę więc, że belka, którą próbujesz zwymiarować (lub przynajmniej zawiesić wymiar) nie jest linią prostą, ale splajnem!!
SW odmawia doktorowi powieszenia na nim żebra!
Jeśli to prawda, wyjściem jest umieszczenie punktu (lub innego niezwykłego elementu, takiego jak linia) na swoim polu widzenia i dołączenie do niego pożądanego wymiaru (wolę punkt z linią, ryzykujesz, że będziesz miał kąt, a nie prosty). Z pewnością otrzymasz również wartość z dziesiętnymi częściami w ułamkach dziesiętnych.
Przetestowałem więc kilka rzeczy, punkt przecięcia, ale biorąc pod uwagę mój kontekst, im mniej robię, tym lepiej, ponieważ jeśli dla każdej strony stworzę punkt przecięcia lub inny szkic, marnuję zbyt dużo czasu, biorąc pod uwagę obciążenie mojego komputera... Jeśli zacznę to robić, to albo zrezygnuję, albo wybiję szybę moją wieżą...
Wtedy wymiarowanie z innym kawałkiem mogłoby nie być złe, ale jak to ma pomóc monterom, to jeśli postawię punkt odniesienia 8 metrów od miejsca, w którym mają położyć kanał, to moje czoło wybije szybę ;D
W przypadku płaskich powierzchni nie robi tego cały czas, na przykład w przypadku krawędzi, która powoduje błędy, niektóre działają, inne nie...
W końcu udało mi się rozwiązać mój problem poprzez aktywację filtrów, więc zaznaczam tylko krawędzie i działa :p
O tak, i zamierzam umieścić Benoit w najlepszej odpowiedzi z dwóch powodów, po pierwsze, nie zależy mi na punktach, nigdy nie będę miał Graala:( A potem, skoro ma bardzo dobrą pamięć, że doskonale przeniósł moją sytuację i że bardzo mnie ucieszyło, że pamiętał wszystkie moje problemy, myślę, że zasługuje na najlepszą odpowiedź ;)